Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/4172027 www.bgdnes.bg

Жоро Шопа избяга с манекенки

Засукани манекенки бдят над Жоро Шопа след неуспешния атентат срещу него, научи "България Днес". Мадамите и Георги Семерджиев се покрили в затворен морски комплекс след получена информация, че дясната ръка на Брендо отново е на мушката на своите душмани.
Жоро Шопа бе прострелян преди месец в столицата. Тогава по него бяха изпратени четири куршума, но за късмет само един го улучи в рамото. След неуспешният опит за покушение килърите на Шопа се заканили, че ще докарат нещата докрай. Бандитите се страхували, че Семерджиев добре видял лицето на своя стрелец и веднага разбрал кой стои зад атентата.
Още в първите дни, когато разследвали покушението, полицаите забелязали, че около Семерджиев се навъртат тъмни субекти. Затова униформените посъветвали Жоро Шопа да се покрие за известно време. За да избяга от своите преследвачи и за да не му е скучно все пак, той се затворил в луксозен морски комплекс заедно с няколко засукани красавици, твърдят униформени. От съображения за сигурност обаче те категорично отказват да разкрият скривалището на Шопа. Мадамите били подбрани от агенция Maxx agency, собственост на дясната ръка на Брендо. Тя не се води на името на Шопа, а на неговия племенник Тихомир Семерджиев. Но за никого не е тайна кой е истинският бос.
Жоро Шопа бе прострелян на ул. "Крум Попов" в столичния кв. "Лозенец" на 31 май. Нападателят го причакал пред столичния хотел "Хемус", близо до „Сити център". В района Жоро Шопа има офис. Според разказа му пред разследващите около 1,20 часа той слизал от лъскавата си кола, когато нападателят е открил стрелба в гръб. След като се обърнал, ортакът на Брендо успял да види един мъж, който е бил непознат за него. Той не успял да избяга от куршумите и един от тях го улучил в плешката и излязъл отпред през рамото.
След като видял, че поне един куршум се забива в Шопа, стрелецът хукнал да бяга пеша. Въпреки че не носел маска, килърът все още не е разпознат от полицията по записите от камерите.
След покушението срещу Семерджиев от СДВР разследват няколко версии. Една от тях е, че именно хората, участвали в отвличането на дъщерята на Банев - Лара, стоят и зад атентата срещу Шопа.
Друга от теориите за покушението гласи, че килърът е изпратен от длъжник на Семерджиев. Приятели на Жоро Шопа са разказали пред разследващите, че през последната година той е раздал големи суми назаем. Невинаги обаче кредитополучателите се издължавали навреме. В ъндърграунда се твърди, че ставало въпрос за няколко милиона лева, които накарали длъжника да поръча убийството, за да се отърве от борча. Не е изключено също атентатът да е заради преразпределение на пазара на дрога.

 

Непоправим плейбой

Жоро Шопа е известен ценител на женската красота. През палавите му ръце са минали не една и две златотърсачки. Георги Семерджиев не е от пестеливите и затова бил магнит за лъскавите мадами.
Сред най-известните му завоевания били Диляна Попова, фолкпевицата Мария, синоптичката Никол Станкулова, Зара от „Биг брадър". Соня Васи пък бе негова любовница само допреди няколко години. Шопа често й ходеше на гости в САЩ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама