Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/4073837 www.bgdnes.bg

Маргините се изнесоха

Братя Маргини са се изнесли от България. Засега те са се установили в Испания, но не смятали отсядането на Иберийския полуостров да е за постоянно. Имали намерения да се устроят в страна от Централна Европа. Това разкриха два независими източника от ъндърграунда пред "България Днес".
Красимир и Николай Маринови напуснали страната наскоро, тъй като искали да заживеят спокойно след дългите и мъчителни съдебни битки. Двамата започнали да подготвят изтеглянето на бизнеса си в чужбина още преди година. За това време те успели да приключат всички свои бизнес ангажименти тук. Наели и доверени хора, които да стопанисват имотите им в България. Става дума за апартамент, къща и над 10 офиса.
Инициатор на емигрантството бил Красимир Маринов - Големия Маргин. Брат му Николай - Малкия Маргин го подкрепил и решил да го последва. Засега в България остава само средният от тримата братя - Митко. Той не е популярно медийно лице. Живее тихо и кротко в Пловдив.


Решението на Големия Маргин да напусне България се родило веднага след като бе оправдан окончателно от Върховния касационен съд. Над главите на Маргините години наред тегнеше обвинение за подготовка на три поръчкови убийства. Според прокуратурата нарочените за отстрел мишени бяха соченият за бос на митичния кръг "Монтерей" ген. Любен Гоцев, покойният вече контрабандист №1 Иван Тодоров-Доктора и финансистът на групировката ТИМ Никола Дамянов. Няколко години видните сикаджии се размотаваха по арести и съдилища. Престоят зад решетките им струва куп пари и разбито здраве. След като излязоха чисти, Маргините решили, че повече нямат място в България. Те били категорични, че няма да водят дела срещу България нито тук, нито в Страсбург заради тормоза и продължителния престой в ареста. Искали всичко това да остане зад гърба им и да започнат начисто, но този път в чужбина.
Шефът на бившата силова групировка СИК Красимир Маринов споделил пред свои авери, че е крайно време да заживее на спокойствие, а той безспорно може да си го позволи. Големият Маргин предвидливо е инвестирал в имоти в Испания. Семейството му от години е там. Той има имение в един от най-привлекателните курорти в южната част на страната - Марбея. Съпругата му Мария избра това живописно място за свой постоянен адрес още преди години. Освен този тузарски имот Красимир Маринов притежава апартамент и къща в Барселона. Той и съпругата му Мария купили жилището в луксозна сграда в тузарски район в каталунската столица през 2005 г. В близост до апартамента семейството инвестирало и в къща. Именно там вече бил отседнал Красимир Маринов. Той предпочел да се установи в красивия и обширен дом вместо в апартамента. Дом в съседство купил и брат му Николай.
Според източници на "България Днес" в имението в Марбея Маргините планирали да прекарат времето до края на юни, когато температурите са изключително приятни за релакс. След настъпването на непоносимите горещини щели да се върнат обратно в Барселона. В техния район там живеят доста заможни българи. Тузарските жилища в тази зона струват по над 3 млн. евро. От българската колония в Барселона разкриват, че съсед на Маргините бил бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, прочут у нас като Емо Фаса.

Между Лондон и Карибите

Големият Маргин има и апартамент в Лондон. Негови познати разкриват, че той го ползвал по-скоро като бизнес жилище - отсядал там за по няколко дни, когато пътувал по работа.
В ъндърграунда се говори, че Красимир Маринов притежавал имот и на Карибите. Според запознати става дума за екзотичното място Порт ъф Спейн, столицата на карибската държава Тринидад и Тобаго. Тази инвестиция не беше отбелязана в документите по делото срещу него. За сметка на това всички останали имоти бяха описани в писмо до прокуратурата. В документите бе посочено, че недвижимото имущество на Красимир Маринов в Испания се изчислява на 4 млн. лева по официални цени. Реалната му стойност е доста по-голяма. Твърди се, че състоянието на Големия Маргин надхвърля 250 милиона. Той предвидливо прехвърли имотите си още преди години на офшорни фирми. С тази врътка ги спаси от конфискация покрай съдебните дела.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама