Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/3716534 www.bgdnes.bg

Брендо проговаря за Бойко и Цветанов

Брендо си отива у дома в замяна на показания срещу Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Това разкриват пред "България Днес" източници от правосъдната система. Изказване в този смисъл направи и майката на Банев.
Враждата между сочения за кокаинов крал Евелин Банев и доскорошните управляващи започнала, след като Брендо спрял да плаща.
По думите на хора от Тополовград Брендо непрекъснато бил изнудван да спонсорира предизборни кампании. Запознати обясняват, че дълго време Брендо се отчитал с по няколко милиона годишно. Малко след като спрял "даренията", той бе арестуван край Созопол и получи няколко обвинения накуп.  
"Цялата тази история беше заради изборите. Искат да прилапат парите на Брендо", категорична бе преди време и майката на Брендо Добрина Тумбалова. 
Две години по-късно Брендо отново се прибира у дома. Магистратите от Софийския апелативен съд промениха вчера мярката му от "задържане под стража" в "домашен арест". Пред съда адвокатката на сочения за кокаинов крал Ина Лулчева изтъкна, че клиентът й е зад решетките над две години, което надхвърля всички законни срокове за задържане. Защитничката подчерта, че освен това Брендо имал семейни проблеми, които трябва да реши.


По думите на Лулчева по делото няма данни, че Брендо ще се укрие или ще извърши престъпление, ако бъде пуснат на свобода. Според прокуратурата искането за промяна на мярката за неотклонение е неоснователно. Обвинението подчерта, че има данни за участие на Брендо в трансгранично престъпление, а именно трафик на кокаин, за което италианският съд му даде 20 години затвор. Тя обаче все все още не е влязла в сила, обясни защитата. Прокурорът заяви, че освен това в миналото Брендо е ползвал документ за самоличност на унгарски гражданин.

Реклама


След 10-минутно заседание съдът пусна Брендо под "домашен арест". Според докладчикът по делото Стефан Илиев Евелин Банев не се е укривал, явявал се е пред съответните органи при призоваване и не е променил местоживеенето си. За пускането под домашен арест съдът се мотивира с тълкувателно решение на ВКС, според което осъдителна присъда на първа инстанция не може да е единствено основание за налагане на мярка "задържане под стража". Брендо има присъда от 7,5 години за пране на пари. Тя му бе дадена от Софийския градски съд през февруари 2013 г. В момента той я обжалва пред Апелативния съд.


Съдът разпореди след излизането си от Софийския затвор Брендо да отиде в дома си на бул. „Пушкин“, където ще изтърпява мярката си. Докато е на посочения адрес, ченгета от 6-о РПУ ще го проверяват по всяко време на денонощието дали не излиза от къщата си. В случай че бъде хванат извън дома си, той отново ще бъде върнат зад решетките. Според източници на "България Днес" денонощно щели да дежурят и десетина цивилни ченгета с няколко коли. Тяхната задача била да пазят Брендо да не изчезне като Братя Галеви, Йоско и други ъндърграунд герои. Много е вероятно въпреки това Банев да изчезне, прогнозират от ъндърграунд средите.

 Носи късметлийски гердан

Брендо се появи с късметлийския си гердан от кехлибарени зърна в съда вчера. Като допълнение към него той носеше и гривна от същите камъни. Около нея бе увил мартеничка. Както винаги Брендо бе изтупан по последна мода. Носеше скъпарски маратонки, маркова тениска в сиво и любимия си каскет. Очевидно зад решетките Брендо не си е губил времето, а е тренирал усилно. В съда той показа напращели бицепси. 

 

Добрина Тумбалова, майка на Брендо:

Борисов е за затвора!

- Госпожо Тумбалова, кога и как ще посрещнете сина си у дома?
- За съжаление няма да мога да го посрещна, защото съм малко болна. След 3-4 дни ще дойда до София, за да го видя. Нямам търпение!
- Изненадващо ли е за вас, че след като бе осъден и в Италия, и в България, го пускат под "домашен арест"?
- И друг път съм го казвала и сега пак - не са негови тия неща, за които ги обвиняват. Евелин е едно прекрасно, златно дете! Побърках се вече от нещата, които се написаха и изговориха за него и семейството ни.
- Подозирате ли сделка с прокуратурата?
- Много неща ще излязат наяве, след като го пуснаха, в това можете да бъдете сигурни. Нещата там са много заплетени и са замесени много силни хора от властта. Нещата ще започнат да се разкриват, след като се смени властта. Не може човек, завършил спортно училище, да управлява държавата. Бойко Борисов и Цветан Цветанов са за затвора, не моето дете.
- Ще сготвите ли нещо специално, като дойдете да го видите в София?
- Евелин умее да готви, няма да му готвя... Той толкова много ми е помагал, просто съм много развълнувана и щастлива в момента... Всички сме много щастливи!

Отмъщава за отвлечената Лара

Брендо нямал търпение да му бъде променена мярката за неотклонение, за да може лично да се заеме с вендета срещу похитителите на дъщеря му Лара. Това твърдят близки до семейство Баневи пред "България Днес". Главорезите, които похитиха момичето преди година, не са разкрити и до днес.
Невръстната девойка бе отвлечена по времето, когато татко й бе изправен пред съда в Италия по мегадело за наркотрафик. Лара прекара 47 дни в плен. След като за живота й бяха платени над 500 000 евро откуп, тя бе пусната жива и здрава на свобода. Въпреки поисканата сума разследващите са категорични, че не парите са причината за отвличането. Девойката била похитена, за да се осигури мълчанието на татко й пред италианските магистрати.

Бойко: Да е говорил,
като го арестувах

Да е говорил, когато съм го арестувал, ако е имало какво да каже. Това заяви през смях пред "България Днес" бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Поводът за коментара му са заканите на майката на Евелин Банев-Брендо, че синът й ще разкрие ужасяващи неща за експремиера. Брендо бе пуснат вчера от ареста след постановление на съда. Борисов обаче изобщо не се обезпокои от предстоящите изказвания на нарочения за кокаинов крал.
"Не го познавам, за да го коментирам. Да говорят каквото си искат някакви арестанти. Дори и не знаех, че е пуснат", допълни още лидерът на ГЕРБ.

 

Реклама
Реклама
Реклама