Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/3647221 www.bgdnes.bg

Убийците на Отвертката се измъкват

Задържаните за убийството на Николай Радев-Отвертката най-вероятно ще излязат сухи от обвиненията за клането над дясната ръка на Братя Галеви. Това разкриват ченгета пред "България Днес".
По думите им причина за това е липсата на свидетели на кървавата вендета, които да посочат категорично, че Карастоянови са убили Николай Радев. От друга страна, не е сигурно дали той е починал точно от намушкване с нож, каквато е първоначалната версия на разследването. Напълно е възможно да се окаже, че Отвертката е умрял от загуба на кръв, след като е бил разпран от счупено стъкло на витрината, през която е бил изхвърлен.
27-годишният мъж издъхна след меле в култовото дупнишко заведение "Колата" във вторник вечерта. За смъртта на Отвертката зад решетките попаднаха известният зъболекар Владимир Карастоянов и двамата му синове Николай и Иван.
Те са наели четирима адвокати. Според разследващи арестантите вече имали брилянтна защитна теза. Според нея Карастоянови размахали ножове, за да се защитят от Отвертката, който бил изключително агресивен. От край време в Дупница се знае, че той е един от любимците на мафиотите и личен гард на Пламен Галев.
Според версията на задържаните Николай Радев бил този, който предизвикал разправията в кръчмата. В заведението имало камера, но записите от нея не можели да послужат за доказателство. Образът бил тъмен и с лошо качество. Обвинените имат право да откажат да дават каквито и да е показания, които могат да уличат тях или роднини в престъпление, гласи законът. Това допълнително връзва ръцете на разследващите. При арестуването си стоматологът Владимир Карастоянов заявил: "Не съм убил Отвертката. Сбих се с него заради внучката Владимира. Децата ми не са убийци."
Полицията разследва две противоречиви версии за убийство на Отвертката. Според първата фаталната красавица Владимира предизвикала боя, тъй като Николай Радев не отвръщал на чувствата й. Тя системно го тормозела с обаждания по телефона и есемеси. Заради това Отвертката дори бил привикван в прокуратурата. Там той показал телефона си, в който били въпросните съобщения от момичето.
Бившето гадже на Отвертката обаче представя друга версия за отношенията между Николай и Владимира. Според Милена Очкова Отвертката бил този, който тормозел зъболекарската внучка, дори пуснал нейни голи снимки в Интернет.
"Имам търкания с Николай. Те са заради 18-годишно момиче, което е моя приятелка и дъщеря на известни и уважавани лекари в града. Николай се опитваше да се сближи с нея, но нямаше сериозни намерения, а я унижаваше. На всеослушание се изразяваше цинично по неин адрес. Тя е много добро момиче, беше хлътнала по него и на мен ми дожаля за нея", твърди Милена Очкова.

Какво точно е довело до боя във фаталната вечер тепърва ще изясняват ченгетата. Засега е ясно, че Владимира била в "Колата", когато там пристигнал и Николай. Двамата разменили реплики. След това момичето се обадило на баща си, че има проблем с Отвертката. Николай Карастоянов пристигнал бесен и започнал да търси сметка на натрапника. Като не могъл да излезе на глава с него, повикал подкрепление. Това били баща му Владимир и брат му Иван. Когато те дошли, конфликтът избухнал с нова сила. В мелето Отвертката бил наръган в корема и изхвърлен през витрината на заведението.
Тежко раненият веднага бил закаран в местната болница. По ирония на съдбата именно д-р Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог. Той трябвало да помогне за спасяването на живота на Николай Радев. За съжаление Отвертката умрял на операционната маса, докато линейката обикаляла из града да събира дежурния екип.
Направената вчера аутопсия показала, че прорезната рана, причинила смъртта на Отвертката, е дълга 13 сантиметра. Тя е причинена от остър предмет, обясняват патолозите. Все още експертите не са уточнили дали смъртоносната рана е от нож, счупено стъкло или друг остър предмет. Все още не е открито хладното оръжие, с което евентуално е прободен Николай.
Днес в 13,00 ч. ще бъде погребението на загиналия Николай. Приятели и роднини са организирали грандиозно изпращане. Всички присъстващи на погребението ще бъдат облечени в бяло като своеобразен протест срещу убийството му и като демонстрация за отишлия си без време млад човек.

Реклама

 

Лелята на погубения: Сърцето ме боли!

"Ники, защо ни напусна? Сърцето ме боли за теб, много те обичам! Почивай в мир!", написа на стената си във Фейсбук Даниела Стойчева, лелята на погубения Николай.
Родителите му - Юри и Галя Радеви, са в шок. Бащата преди време преживял инсулт, но не успял да се възстанови напълно. Майката на Николай била на гурбет в Кипър и спешно се върнала да погребе сина си.

 

Ремонтирал жертвите на Галеви

Доктор Владимир Карастоянов бил близък с Ангел Христов и Пламен Галев, но стоял на безопасна дистанция, твърдят хората в Дупница. Въпреки това той става един от основните свидетели по делото срещу тях.
Дупничани твърдят, че част от пребитите със счупени ченета и избити зъби от бандата на Галеви са получили медицинска помощ именно от Карастоянов. В съда той отрече, но заяви:
"Не съм се интересувал никога кой ги е подредил така жестоко, защото спазвам Хипократовата клетва и етика към пациента." Потърпевшите пък бяха категорични: "Всичко искаше да знае, разказахме му, че това е дело на Братя Галеви, но се страхува да признае. В интерес на истината не вземаше скъпо и му плащахме след време, защото нямахме пари".

 

Вади зъби без болка

Стоматологът д-р Владимир Карастоянов е известен със златните си ръце, с които вади зъби без болка. Той имал голяма собствена клиника. Майка му била активен борец против фашизма и капитализма. Заради заслугите й към партията фамилията се ползвала с покровителство и привилегии от най-високо ниво през годините. Според запознати във времето на соца Владимир Карастоянов дори бил проверяван от полицията заради афера със злато.
Зъболекарят минава за любител на женската хубост, разкриват съгражданите му. Той има колоритен характер и умее да говори дълго, интересно и аналитично. Преди време се кандидатира за общински съветник от НДСВ в Дупница, но не успя да влезе в местния парламент.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама