Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/2749179 www.bgdnes.bg

Цар Киро си откупи трона за 80 бона

Едва излязъл на свобода, Цар Киро отново седна на трона си. Навръх Коледа Кирил Рашков събра на грандиозно парти цялата фамилия в Пловдив. Това стана ясно от съобщение във Фейсбук, публикувано от сина му - принц Ангел. Купонът е в огромния палат на Рашков на ул. "Славянска" в Пловдив. Макар и запорирана от властите заради неплатени данъци, сградата се обитава от ромския монарх и роднините му.
"Отново сме заедно след толкоз беди!!! Благодарим на Господ!!!, написа в профила си щастливият престолонаследник.
С бляскавия купон в царската резиденция Цар Киро отпразнува излизането си от затвора. Той бе освободен предсрочно преди два месеца, след като получи две години и половина затвора за закана за убийство. На свобода вече са и останалите членове на семейството му, които бяха погнати от правосъдието след размириците в Катуница по повод смъртта на две млади момчета от селото през 2011 г.
Сбирката на царската фамилия е запечатана и на снимки, публикувани от принц Ангел. Фотосите са запечатали ромския монарх, седнал на трона си, заобиколен от наследниците си. Кичозният позлатен стол доскоро бе запориран от данъчните. Съдия-изпълнител дори го обяви на търг заедно с друга покъщнина на Рашкови. В крайна сметка до продажба не се стигна, след като роднини на циганския барон платиха част от дължимите 80 000 лева на община Пловдив.

Както повеляват традициите, ромският монарх е заобиколен от хората, които трябва да го наследят. Отдясно на престолонаследника винаги стои принц Ангел, а от лявата страна се редуват внуците му. Една от снимките е запечатала как знатните особи вдигат наздравици в златни чаши.
"Както всички хора и ние се събрахме да отпразнуваме заедно Коледа. Пожелавам на всички българи весели празници. Дори и на тези, които ни мразят", смирено обяви пред "България Днес" принц Ангел.
Както подобава според монархическите традиции, питиетата също били отбрани, допълни принцът.
"Пихме шотландско уиски „Роял Салют". „Роял" нали знаете, че значи цар. За това нямаше как да вземем нещо друго", лаконичен бе Ангел Рашков.
Проверка показва, че „Роял Салют" е най-луксозната марка скоч уиски в света. Марката е създадена през 1953 г. по повод коронацията на английската кралица Елизабет ІІ. Цената на бутилка започва от 1400 лева и достига до десетки хиляди евро.
Снимките от царското тържество веднага са събрали десетки пожелания от техни приятели.
"Весела Коледа от фамилията на дон Корлеоне", пише един от тях във Фейсбук, като коментарът веднага е харесан от принц Ангел.

Реклама

 

Фамилията с луксозен автопарк


На една от снимките до Цар Киро е застанал и внукът му Ангел Рашков-младши. Като дядо си и той също доскоро бе в затвора заради подкуп на катаджии. На 14 март 2012 г. Ангел Рашков е спрян за проверка в Пловдив от служители на КАТ. Оказало се, че кара луксозното си БМВ Х6 без колан. Книжката му пък била взета месеци по-рано от КАТ - Стара Загора, тъй като била изготвена въз основа на фалшива диплома за средно образование.


Престоят зад решетките не е охладил страстта му към бързите коли. Макар да не е ясно дали вече има средно образование и книжка, Ангел Рашков продължава да си кара кола, показват снимките му, публикувани във Фейсбук. С луксозни лимузини се движат и останалите наследници на Цар Киро. Макар да нямат пари да си платят данъците, Рашкови се оказват собственици на няколко спортни мерцедеса и дори един „Майбах".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама