Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/opa-a/article/2487951 www.bgdnes.bg

Протеинова диета за вегетарианци

Протеинова диета за вегетарианци

Ако сте вегетарианец, твърдо решен да се подложи на протеинова диета, трудно ще успеете да свалите килограми. Причината е, че повечето източници на протеин са от животински произход. Но все пак не е невъзможно, казват диетолозите. По тяхна препоръка вегетарианците могат да спазват ограничен протеинов режим на хранене не повече от 3-4 седмици, а след това трябва отново да се върнат към разнообразните храни. Причината - ограничаването за дълъг период от време в дадена диета не е здравословно.
Повечето начинаещи в протеиновите ограничения трябва да са наясно, че режимът съчетава т.нар. добри (бавни) въглехидрати, защото няма вегетариански храни, които да съдържат само протеин. Най-добрият вегетариански протеинов източник е тофуто, който преди 2 десетилетия стана световноизвестен като най-любимата храна на певицата Мадона, на топманекенката Синди Крауфорд и на десетки холивудски филмови звезди. За закуска може да си позволите 100 грама сурово авокадо с домати, банан или друг плод.
За обяд ви се полага порция кафяв варен ориз със 100 грама нискомаслено тофу, или 200 грама варени броколи, или тиквички, или варени картофи.
За вечеря може да избирате между купа гъста супа от леща, или боб, или супа от 1 чаша грах, сварен с 2 нарязани домата.
Не пропускайте и следобедните закуски, които трябва да включват 50 грама сурови ядки или пък плодове като грейпфрут, ябълки, круши, грозде и други.

 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама