Амур, саламура и мусака с риба на фестивал край Дунава

Край бреговете на река Дунав, до оряховското село Остров, се проведе традиционният фестивал на рибата, който събра кулинари, рибари и почитатели на вкусната храна от цялата Врачанска област. Празникът се превърна в истинско кулинарно приключение с богата палитра от рибни ястия – от класическата влашка саламура до по-нестандартни предложения като лингуини с риба и дори мусака с рибено месо.
Тази година акцентът беше поставен върху белия амур – една от емблематичните дунавски риби. Традиционната рибена чорба беше приготвена от специален гост – победителят в "Хелс китчън" Мартин Методиев, който не само сготви, но и зае място в журито на кулинарното състезание.
Общо пет награди бяха връчени на любители готвачи за оригиналност, вкус и презентация. С особено настроение и ентусиазъм отново се включи и групата от читалището в Оряхово, която е неотменна част от фестивала вече 11 години.