Реклама
https://www.bgdnes.bg/krimi/article/19122714 www.bgdnes.bg

Съдия Цариградска: Зад Червения пират се крие мрежа за влияние

Зад Червения пират се крие мрежа за влияние, а ми отказват достъп до разследването. Това е притеснително! Това каза съдия Владислава Цариградска пред Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), която беше изслушана, за да сподели своите притеснения относно разследванията за заплахите срещу нея, разследването за групата на Мартин Божанов-Нотариуса, както и за отправяни атаки и заплахи срещу съдии, предава "24 часа".

"Притеснителното е, че по разследването срещу Червения пират ми се отказва дори достъп до информация. Притеснително е какво прави прокуратурата, за да разследва тези големи мрежи за влияние. Имам сериозни подозрения, че зад Червения пират се крият мрежи от хора. Тези мрежи продължават да оказват влияние върху решенията на магистратите", споделя притесненията си съдия Цариградска.

Реклама

Тя също така обяви, че Даниела Талева, прокурорът, който е определен да разследва главния прокурор, също е получавала заплахи от Червения пират. Те звучали така: "Ще те гръмнем в лицето!".
"След като ме изслушахте на 13 февруари, добре си спомняте моя призив да проверите за системна злоупотреба спрямо съдиите - използване на СРС, медийни публикации. След пет дни получих първото предупреждение. Веселин Иванов, говорител на главния прокурор, ми отправи предупреждение чрез моя позната: да се кротна. По-късно се активира Червеният пират и всеки ден заплахите градираха", каза съдия Цариградска.

"Нещата, които говоря пред вас, провокират някакви хора. Много е удобно да бъдат хора с психични разстройства", добави тя. По думите й съдиите са поставени пред безсилна ситуация и се спря на делото срещу престъпната група на Нотариуса.

Повече четете ТУК!

Четете още

Червения пират изчезва след лечение в психиатрия

Червения пират изчезва след лечение в психиатрия

Мартин Божанов - НОТАРИУСА е бил секретен сътрудник в ПОЛИЦИЯТА

Мартин Божанов - НОТАРИУСА е бил секретен сътрудник в ПОЛИЦИЯТА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама