Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/19085692 www.bgdnes.bg

(ВИДЕО) Джейхан Ибрямов остава зад решетките

НС сваля имунитета на кандидат-депутата

Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста по обвиненията в търговия с влияние. Това реши Апелативния съд в София преди минути.

 Не са нарушени правата на Ибрямов. Важен въпрос е изясняване на статута на Ибрямов. Става дума за лице с имунитет на депутат и кандидат за депутат. доколкото е внесена мярката му в срок, смятат апелативните магистратите. В крайна смета се оказа, че има решение за сваляне на имунитета на Ибрямов от Народното събрание.

Реклама

Това че са прилагани специални разузнавателни средства (СРС), не означава, че е имало яснота какво ще се случи. Това не попада в разбирането за заварен на престъпление. Дори да бъдат изключени СРС, има достатъчно и други улики за авторството на престъплението. Няма опасност да се укрие, но може да извърши престъпление - деянието е с висока обществена опасност, Ибрямов също, защото се ползва с двоен имунитет. Има данни, че сумата от 100 бона щяла да се използва за купуване на гласове.

По повод искането на задържания да се грижи за родители и деца, магистратите изтъкват, че личните интереси не може да са над обществените.

На заседанието днес стана ясно също, че прокуратурата е събрала нови доказателства срещу Джейхан Ибрямов, който бе задържан и обвинен за подкуп и търговия с влияние, включително за готвено убийство.  Става въпрос за свидетелски показания, коитон гласят, че Ахмед Доган иска да ликвидира Делян Пеевски.

Припомняме, че кандидат-депутатът и народен представител в 50-ото Народно събрание (НС) беше арестуван на 2 октомври, след като КПКОНПИ проведе акция в негови имоти и иззе белязани пари. Обвинението срещу него е за търговия с влияние.

Той беше задържан за 72 часа, след като от ЦИК (като кандидат за депутата) и Народното събрание (като народен представител в 50-ото НС) свалиха имунитетите му.

Каре: Букет бели рози и симпатизанти

Букет бели рози получи съпругата му. Всичко е наред, успокои тя поддръжниците му след решението.

Около 30-40 симпатизанти дойдоха в съда с тениски с лика на Ибрямов и го посрещнаха и изпратиха с овации.

Четете още

Убийство на Пеевски изскочи от делото срещу Джейхан Ибрямов

Убийство на Пеевски изскочи от делото срещу Джейхан Ибрямов

Защитен свидетел срещу Джейхан Ибрямов е козът на прокуратурата

Защитен свидетел срещу Джейхан Ибрямов е козът на прокуратурата

Реклама
Реклама
Реклама