Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/19079453 www.bgdnes.bg

Свръхдоза погубва ексченгето Калин Колев

Аутопсията доказва, че не е насилван, всичко клони към самоубийство

Нагълтва се с голямо количество лекарства, предписани му за психичните му проблеми 

Свръхдоза лекарства е причината за смъртта на бившия полицай Калин Колев от Горна Оряховица. Това показват резултатите от аутопсията на тялото на ексченгето, разбра "България Днес" от свои източници.

Реклама

"Резултатите от аутопсията са готови. Пробата от стомашното му съдържания показва, че Калин е приел изключително голяма доза лекарства, които са му предписани за психичното му заболяване. Свръхдозата, която е приел Калин, е била смъртоносна. Аутопсията също така доказва, че няма никакви следи от насилие по тялото на жертвата. Никой не е го е удрял, нито той сам си е причинил някакви наранявания. Починал е от голяма доза лекарства, това е абсолютно сигурно и по всичко личи, че е отнел живота си сам", споделят източниците ни.

"Назначена е още една експертиза, която предстои да докаже точно колко лекарства е приел, колко е нужно да приеме човек, за да се стигне до този фатален изход. Също така ще стане ясно колко време е отнело да подействат лекарствата", допълват източниците ни.

Едно обаче най-вероятно ще остане загадка, а именно защо бившият полицай Калин Колев е решил да отнеме живота си и да остави две дечица без баща. Не е тайна, че Колев е страдал от депресия и други психични проблеми.

При проверка на "България Днес" в социалните мрежи става ясно, че Колев не е бил активен в последните две години. Това от своя страна може да се тълкува като знак, че е изпаднал в клинична депресия, защото навремето редовно е публикувал снимки с децата си, на коли, които е продавал, негови снимки на морето, в барчета и т.н. На снимките между 2020 и 2022 година, когато и спира да публикува каквото и да е било, Колев изглежда щастлив, ведър и усмихнат. Дори пуска майтапчета в коментари под снимките си, което депресиран човек не би сторил.

Според запознати със случая най-вероятната причина за самоубийството е, че Колев не е приемал редовно хапчетата за заболяването си, което е довело до влошаване на депресията му. Това е неофициална информация и най-вероятно няма да разберем истинския мотив, който е накарал бившия полицай да се нагълта с няколко шепи хапчета и така да сложи край на живота си.

Реклама

Припомняме, че експолицаят бе в неизвестност от 2 октомври. Тогава МВР започна да издирва под дърво и камък бившия началник на отдел "Охранителна полиция" в Горна Оряховица Калин Колев. Когато той изчезна, стана ясно, че от няколко години екслужителят се е лекувал от психично заболяване. Заради това е бил и отстранен от системата на вътрешното министерство.

Преди да изчезне, ексченгето оставя мобилните си телефони и ключовете за дома в къщата си. Когато не се появява няколко часа, близките му започват да се притесняват. Тогава решават да подадат сигнал в полицията. Тъй като става въпрос за техен бивш колега, всички патрули се включват в издирването, както и негови близки разпитват наляво-надясно дали някой не го е видял.

За съжаление, 2 дни по-късно, на 4 октомври, служители на реда се натъкват на трупа на Калин Колев в автомобила му. Безжизненото тяло на мъжа е на шофьорското място. На мястото пристигат медици, които само установяват смъртта. След това бе назначена и аутопсия, за резултатите от която разказахме.

Какво ще покаже последната назначена медицинска експертиза, предстои да разберем в рамките на няколко седмици.

Реклама
Реклама
Реклама