Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/19071214 www.bgdnes.bg

Ясно е как е убита Евгения

Експертизата вече е готова

Болен съдия спъна вчерашното заседание, процесът продължава след две седмици

Ясно е как е убита Евгения от столичния кв. "Лагера". Назначената съдебномедицинска експертиза от Апелативния съд в София вече е готова и на следващото заседание ще бъде разгледана. Това каза пред "България Днес" адвокат Димитър Марковски, който брани интересите на Орлин Владимиров, погнат за бруталното убийство.

Реклама

Заедно с Орлин е подсъдим и баща му Пламен. Синът е обвинен в убийството на 33-годишната Евгения, а таткото е погнат за лично укривателство. Пламен е помогнал на Орлин да изхвърлят трупа и да заличат следите от жестокото деяние.

"Назначената експертиза, която трябва да установи по категоричен начин как е починала Евгения и темпа на настъпването на смъртта, е готова. Тя бе назначена на втора инстанция, въпреки че я поискахме и докато делото течеше в Софийския градски съд, но тогава бе отказана. На следващото заседание експертизата ще бъде разгледана, както и ще бъдат изслушани вещите лица", казва адвокат Марковски.

Още на вчерашното заседание трябваше да бъдат изслушани вещите лица и тяхното становище, но това не се случи. Оказа се, че съдия Петър Гунчев е болен. Той е един от магистратите в тричленния състав на Апелативния съд в София, който гледа процеса. Гунчев си е пуснал болничен вчера сутринта, малко преди да започне заседанието, поясни съдия Вера Цветкова, която е председател на съдебния състав. Другият член на състава е Маргаритка Шербанова.

Прокуратурата, адвокатите на ищците и защитниците на баща и син Владимирови поискаха да не се дава ход на процеса заради липсата на съдия Петър Гунчев. Апелативните магистрати се съгласиха и насрочиха следващото заседание за 22 октомври.

Миналото заседание имаше същата съдба като вчерашното. Тогава също болен съдия спъна процеса.

Реклама

Припомняме, че тялото на Евгения бе намерено преди година в куфар във водоем в Перник. Младата жена изчезна през октомври 2021 г., а трупът й бе открит на 13 ноември. За убийството са обвинени мъжът на Евгения - Орлин, и баща му Пламен, който според разследващите е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението. Но въпреки това Темида реши да го освободи срещу скромната сума от 5 хиляди лева гаранция.

В трагичния за Евгения ден, 13 октомври 2021 г., двамата с Орлин се скарват, вероятно заради ревност, и подивелият мъж се нахвърля на жена си. Започва да я души с ръце и Евгения припада. Тогава Орлин решава, че я е убил, и омотава главата й във фолио, като покрива устата и носа. Всъщност в този момент жертвата е била все още жива, макар и в безсъзнание. В крайна сметка Евгения се задушава от фолиото, а Орлин се обажда на баща си Пламен и иска помощта му. Баща и син Владимирови натъпкват тялото на Евгения в куфар. Пламен, който е бивш служител на ДАНС, мята жертвата в багажника на возилото си и изхвърля куфара с трупа в тресавище край Перник.

След зверството Орлин ползва телефона и профилите на Евгения, представя се за вече мъртвата си съпруга. В чатове твърди, че отива на фитнес, след това да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие Орлин повтаря и пред ченгетата. В продължение на месец той твърди, че жена му е изчезнала. Даже взема участие в издирването на съпругата си. Всичко свършва на 13 ноември, когато охранители в Перник се натъкват на трупа на младата жена при обход на района. Баща и син са извикани в СДВР, където се пречупват и правят пълни самопризнания.

В момента Орлин е в ареста, а татко му Пламен е освободен срещу 5 бона гаранция заради влошеното му здравословно състояние.

Жертвата е искала развод,

виждала се с друг

Евгения е искала развод от Орлин и е имала любовник една година преди да бъде ликвидирана от съпруга си. Това стана ясно на едно от заседанията миналата година, когато делото още се гледаше в Софийския градски съд. Това от своя страна кара разследващите и прокуратурата да смятат, че мотивът за бруталното убийство може да ревност.

На това заседание бяха разпитани приятелки на жертвата, от чиито показания стана ясно, че Евгения е искала раздялата доста силно, даже е имала връзка с друг.

"Евгения ни е споделяла през юни 2021 г., че има и паралелна връзка с мъж, с когото се вижда един или два пъти в седмицата", разказва близка приятелка на жертвата.

"Евгения е споделяла за проблеми. Преди пандемията понякога е казвала, че се карат. Казваше, че Орлин е ревнив. Знам, че се е опитвал да чете чатове в телефона й. А по време на пандемията проблемите се увеличават. Станал е обсебен, не искал да излиза без нея", разказа друга приятелка на Евгения Владимирова в съда.

Ревност обаче не е единственият мотив, който допускат като възможен от държавното обвинение. Възможно е и да е финансов.

"Идва ми да я запаля. Ако някой иска да ти вземе колата и къщата, ти няма ли да искаш да го запалиш?" Това пише обвиненият в убийството на съпругата си Евгения Орлин Владимиров в чат в социалната мрежа с негов приятел. От текста става ясно, че Орлин се е вълнувал как ще разделят имуществото, ако се разведат. Именно този чат кара прокуратурата да е раздвоена между двата мотива - ревност и финансов.

Реклама
Реклама
Реклама