Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/19030131 www.bgdnes.bg

"Перник няма от какво да се страхува"! Прокурорският син Васил Михайлов с първи думи след затвора (Видео)

Той направи първи коментар след излизането си от затвора, съобщи Нова тв.

Синът на прокурора Бисер Михайлов - Васил Михайлов, е осъден условно на 1 година и 8 месеца, с четиригодишен изпитателен срок. Присъдата е във връзка с четирите закани за убийство към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

Още днес прокурорският син напусна килията в Централния софийски затвор и се прибира у дома, постанови съдът.

Реклама

"Всичко е един цирк, за да ми заведе граждански иск за пари". Това обясни веднага след излизането си от затвора Михайлов по отношение на бившата си приятелка.

"В затвора осъзнах много неща. В живота си съм допуснал много грешки. Перник няма от какво да се страхува", допълни прокурорският син. Той е категоричен, че след прибирането си в Перник ще се отдръпне от обществеността и публичността. 

По думите на Васил Михайлов професията на баща му е причината деянията му да са станали толкова обществено значими.

Той коментира и обвиненията във физически саморазправи зад решетките. „Влязох в затвора на 18-годишна възраст. Ако друг мой връстник беше вътре, щяха да му се случат лоши неща. Имал съм физически саморазправи, защото са ме атакували", посочи Михайлов.

Той е оправдан за част от деянията, в които беше обвинен. „Смятам, че така постановената присъда е неправилна, несправедлива и ще я протестирам", посочи наблюдаващият прокурор Георги Иванов. Той припомни, че е искал 5 години лишаване от свобода за обвиняемия с първоначален строг режим. „Считам, че при него е налице реална опасност от извършване на ново престъпление", допълни Иванов.

Настоящото дело е само за закани за убийство към бившата приятелка на Васил Михайлов. От тях Софийският районен съд е уважил само една, но все още не е изложил мотивите си. Наблюдаващият прокурор обаче подчерта, че според него и четирите обвинения са правдиви.

Реклама

Припомняме, че бащата Бисер Михайлов също беше арестуван за упражнено насилие над съпругата си. Срещу сина Васил Михайлов имаше множество жалби за нанесени побои, а местните хора се страхуваха, че престъпленията му се прикриват заради контактите на баща му.

Видеото вижте ТУК

Четете още

Съдът реши съдбата на прокурорския син Васил Михайлов (Видео)

Съдът реши съдбата на прокурорския син Васил Михайлов (Видео)

Свидетел трепери пред прокурорския син

Свидетел трепери пред прокурорския син

Ключов свидетел от Германия проговаря срещу прокурорския син

Ключов свидетел от Германия проговаря срещу прокурорския син

Прокурорският син уринира върху главите на жертвите си

Прокурорският син уринира върху главите на жертвите си

Реклама
Реклама
Реклама