Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18909594 www.bgdnes.bg

Полицайката Буба с пистолет в съда на делото "Любенов"

  • Любка Гечева не си спомня, че си е говорила с виновника
  • Беше загрижен повече за колата си, отколкото за ситуацията, казва оцелелият шофьор Петър Петров за подсъдимия

С пистолет се появи да свидетелства в съда полицайката Любка Гечева по делото срещу Димитър Любенов за зверската катастрофа на Околовръстното! Бившата служителка на закона не носи огнестрелно оръжие в джоба си, а идва с апликация на пистолет върху дънковото си яке, видя "България Днес".

Реклама

Тунингованата експолицайка влиза в Съдебната палата навръх имения си ден с якето, на което има още змия от кристали. Проверка показва, че цената му в бутика е около 200 лева. Освен това известната като Буба бивша полицайка носи маркови маратонки на "Версаче" на стойност 500 лева и модна чанта на "Армани" за около 300 лева. Тя се засича с джигита Любенов пред таблото, но гледа в другата посока.

В съдебната зала адвокатът на Любенов й припомня, че може да откаже да дава показания. Причината е, че покрай катастрофата самата тя става подсъдима. Според обвинението Гечева и колегата й Георги Малински са взели 200 лева от шофьора, за да му спестят проверка и да го ескортират малко преди фаталния инцидент. "Да, има дело срещу мен, но не съм осъдена. Желая да свидетелствам", казва ключовата свидетелка.

Тя разправя, че е викната от дежурната част на местопроизшествието пред Ринг мола. След като пристига на място, установява двата участващи в инцидента автомобила и водачите им и сяда да пише докладна. "Колите бяха изпочупени, смачкани. Не съм ходила при пострадалите. Колегата ми Георги Малински и други хора бяха при тях. Не съм разпитвала как се е стигнало до катастрофата. Дойдоха офицери от КАТ и те се заеха с това", посочва Гечева. След пристигането им тя остава до края на смяната да отбива автомобилите. Тя се кълне, че не й е направило впечатление поведението на водачите и не е разговаряла с тях.

Заради противоречия магистратите й прочитат показанията, които е дала пред разследващите. В тях разказва, че Любенов й е споделил, че както си е карал, е ударил другата кола отзад.

При инцидента преди две години Любенов се врязва с поршето си във форд, в който пътуват двама французи. Към летището в София ги кара шофьорът Петър Петров, който по-рано ги е приютил в семейния хотел в Банско. Според обвинението при катастрофата Любенов е шофирал със 195 км/ч след употреба на алкохол и кокаин.

Реклама

"Държеше се нагло и арогантно. Беше загрижен повече за колата си, отколкото за ситуацията. Казах му, че в колата ми има хора, но той въобще не ме отрази и си тръгна", споделя оцелелият шофьор на форда Петър Петров. По думите му Любенов е бил леко замаян и неадекватен и нищо не го оправдава, защото пътят е бил сух и е имало идеална видимост.

"Получи се страхотен удар, не разбрах какво става. Няколко пъти се завъртяхме, после се заобръщахме по таван. Опитах се да извадя пътниците, но те бяха с колани и с главите надолу. Физически не успях да отворя вратата. Установих, че мъжът е починал на място. Жената я вадиха доста време и я изнесоха на носилка", споделя потърпевшият шофьор. Според разказа му Любенов си е стоял до колата в компанията на други хора, говорил си е свойски и с полицайка и въобще не е припарил до форда да види какво става.

Починалият французин Лорен Пети е седял зад шофьора, а съпругата му Бриджит - до него на задната седалка. Месеци наред разследващите чакат документи от Франция за степента на увреждания на вдовицата. Като частни обвинители по делото са включени още четирима техни роднини.

В процеса проговаря и полицаят от Шесто районно Георги Найчев. С двамата си колеги Ивелина Андреева и Александър Ангелов са нощна смяна и се отзовават, за да помогнат на място. Спират на около 500 м, откъдето започват разпръснатите части от колите. Виждат пожарникари да се опитват да вадят хора от форда. Засичат и очевидци, които крещят "Какво направи" по адрес на джигита.

Това са свидетелите Михаил Главчев и приятелката му Биляна Борисова. Те не идват за вчерашното заседание, защото мъжът е командировка в Бургас и се води нередовно призован. Следващия път ще трябва да се появят да дадат показания, защото са от ключово значение. Ако не, може да бъдат доведени и принудително, поясняват съдиите.

Михаил и приятелката му пътуват в отсрещното платно, когато случайно засичат фучащия Любенов. Секунди по-късно чуват мощен трясък, обръщат се и виждат дим. Тогава отиват до местопроизшествието и се обаждат на тел. 112.

"Шофьорът на поршето през цялото време плачеше. Говореше с детето си, че е блъснал човек. На мястото се появи и негов добър приятел. "Моля те, грижи се за майка ми, жена ми и детето, защото аз отивам в затвора", посочва полицайката Андреева в разказа си пред следователите.

Болки от гривната

Болезнена за Димитър Любенов е електронната гривна, която магистратите му закачат, за да го следят, докато е под домашен арест. Джигитът на няколко пъти прикляка в залата, което заинтригува и съдиите. "Глезенът ме боли, където ми е гривната", ожалва се подсъдимият, след което си спечелва позволение да седне на скамейката.

Четете още

Полицайката Любка Гечева проговори за катастрофата с Димитър Любенов!

Полицайката Любка Гечева проговори за катастрофата с Димитър Любенов!

Димитър Любенов в телефонен разговор с дринк ен драйв: Оправих се с ченгетата, почерпих ги доволно

Димитър Любенов в телефонен разговор с дринк ен драйв: Оправих се с ченгетата, почерпих ги доволно

Реклама
Реклама
Реклама