Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18548823 www.bgdnes.bg

Исак движи от София педофилски сайт за извратени

Над 20 хил. престъпления са извършени чрез coco.gg

Французинът само е разпитан по издадена европейска заповед за разследване от родината му

Исак Стейдл е босът, движил от София престъпен сайт за извратени! В интернет страницата coco.gg са предлагани незаконни услуги като педофилия, сводничество, проституция, порнография, изнасилване и търговия с наркотици, твърдят разследващите. Главният администратор влиза в полезрението на криминалисти от шест държави, които преди месец спират сайта и погват чужденеца, научи "България Днес".

Реклама

В акцията участват Германия, откъдето са иззети сървъри, Нидерландия, Унгария, Литва и България. Основното производство е във Франция, чийто поданик се води 44-годишният Стейдл. Според местни медии той се е отказал от френското си гражданство, като през 2022 г. се установил в България и станал местен поданик. "Льо Паризиен" съобщава за четирима арестувани. Твърди се, че Стейдл и съпругата му са заловени у нас, но от прокуратурата отричат да е имало заповед за задържането му. Проверка на вестника показва, че бизнесменът има регистрирана фирма, която се води на столичната ул. "Уилям Гладстон".

През май т.г. от парижката прокуратура изпращат до родните власти европейска заповед за разследване. В тази връзка е разкрита банкова тайна, извършени са обиски, претърсвания и изземвания, разпитани са свидетели.

Предполага се, че и самият Исак е разпитан като свидетел и освободен, тъй като не е имало европейска заповед за арест. За показания са търсени негови приближени и съпругата му.

Случаят е поет от Националното киберзвено на националната жандармерия и Националната служба за борба с измамите, уточнява прокурорът на Париж Лор Бекуо. Затварянето на този сайт е потвърждение на желанието да се сложи край на тези злоупотреби и да се разкрият този тип лица, които действат напълно безнаказано, коментират антимафиоти.

Сайтът coco.gg е закрит след намесата на редица организации като Сдружението SOS Хомофобия, асоциации за защита на детето и други, които го определят като "леговище на хищници". Според тях от старта си страницата се свързва с криминални деяния. Той е известен с липсата си на умереност, която позволява да се разпространяват най-лошите злоупотреби, категорични са потресени от съдържанието му потребители. Те се жалват от хиляди фотоси с детска порнография, хомофобия и т.н.

Реклама

Coco се провъзгласява за първия безплатен сайт за онлайн чат. Той примамва с анонимен достъп и лесна регистрация. Хостван е на британския остров Гърнси и принадлежи на компания със седалище в София, посочват във Франция. Интерфейсът му пази съобщенията само няколко часа, което улеснява престъпленията.

До момента са открити над 23 000 съдебни производства, свързани с платформата. За разкриването им са ангажирани 70 юрисдикции. Преброени са около 480 жертви.

Платформата, създадена преди 20 години, редовно присъства в новините. Един от най-известните случаи е този със смъртта на 23-годишния Филип Купман в Гранд-Синте през април м.г. след капан, организиран от непълнолетни, представящи се за младо момиче, което търси романтична среща. Младежът е намерен в безсъзнание с обезобразено лице и умира по-късно от травмите си. Прокуратурата в Дюнкерк започна разследване за "организирано групово убийство". Първоначално се съобщава за задържани двама непълнолетни, включително 14-годишен, но се смята, че реално замесени са поне трима.

Много преди трагедията с младежа са организирани други засади от хомофоби с цел да пребиват, ограбват или убиват хомосексуалисти. Уговорките за това стават в онлайн чата на сайта.

Изверг упоява жена си и вика 51 мъже да я изнасилят

"Без негово знание" е каналът в онлайн чата на coco.gg, по който възрастният Доминик набира мъже, готови да дойдат в дома му и да изнасилят жена му, която упоява, за да не забележи нищо.

Мъжът скоро ще застане пред съда затова, че е упоил и подложил жена си на изнасилване от 51 мъже. В неговия форум много мъже обсъждат сексуални преживявания, които успяват да постигнат без знанието на партньора си.

Извратенякът всяка вечер в продължение на десетина години натрошавал таблетка във вечерята на съпругата си. Двамата са заедно от поне 50 години, имат три деца и живеят щастливо в къща в село Мазан. След това кани непознати от форума в семейната спалня, за да я изнасилват жената в безсъзнание.

Гаврите продължават до септември 2020 г., когато мъжът е задържан. При претърсването полицията открива 128 файла с 92 изнасилвания от 83-ма нападатели.

Реклама
Реклама
Реклама