Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18447003 www.bgdnes.bg

Братът на Пепи Еврото брани Паскал

Прокурор Емил Петров нападна държавното обвинение!

Никола Николов в момента се намира извън Европа, лекува болно сърце, казва адвокат Галя Гълъбова

Братът на Пепи Еврото - прокурор Емил Петров, брани прочутия като контрабандист Паскал пред Темида! Роднината на издирвания бандит нападна колегите си от държавното обвинение, като каза, че искането на Софийската градска прокуратура за издаване на европейска заповед за арест (ЕЗА) на Никола Николов-Паскал, както и самото обвинение по аферата с Агенция "Митници" са декларативни и не са подкрепени от доказателства. Това се случи вчера и втрещи всички участници във вчерашното заседание в Апелативния съд в София.

Реклама

"Молбата на прокуратурата е изготвена абсурдно - тя е декларативна и бланкетна. В нея няма никакви доказателства, че Никола Николов е извършил каквото и да е било престъпление. Нито има доказателства, че Паскал ще се укрие, нито има такива, че ще извърши някакво престъпление. Това е като някаква атака!" С тези си думи прокурор Петров хвърли бомба в съдебната зала.

"Как така едно разследване се развива за два-три дни. Как за толкова кратко време успяхме да съберем всички доказателства? На първия ден прокуратурата някак успя да събере доказателства срещу всички по казуса с Агенция "Митници", на следващия ден им повдигнаха обвинения, на третия ден поискаха да бъдат задържан за 72 часа и започват да го издирват в чужбина. На 4 април Николов е обвинен, на 5-и вече го търсят в чужбина. Как се направи изводът, че това лице не е в България", ядосва се братът на също издирвания от властите Пепи Еврото.

Прокурор Петров изрази възмущение от факта, че в искането на държавното обвинение не е представено нито едно доказателство, което той определи като "незаконосъобразен акт". Братът на Пепи Еврото също така определи и съдебния акт на Софийския градски съд, с който първоначално бе издадена ЕЗА, също като незаконосъобразен, защото становището на магистратите не е подкрепено от каквито и да е било доказателства.

Сащисана, по някоя време съдия Галя Георгиева попита прокурор Емил Петров коя страна представлява - обвинението или защитата, заради нападките му срещу колегите му, които са изготвили актовете - както обвинителния, така и този за издирването с ЕЗА.

Накрая братът на Пепи Еврото заключи пледоарията си с изказването, че "никой не твърди, че Паскал е извършил престъпление! Не работим с факти, а с доказателства. Не може така да обвиняваме и да издирваме който и да е било човек, без да имаме основания. Поне аз не бих обвинил никого, без да имам доказателства, които да цитирам в даденото обвинение или искане".

Малко преди впечатляващата реч на брата на Пепи Еврото адвокатът на Паскал Галя Гълъбова поясни някои от обстоятелствата, които обгръщат мистерията с Никола Николов.

Реклама

"Клиентът ми е на 63 години. След претърпян тежък COVID 19 здравословното му състояние се влоши. Имаше сериозни проблеми със сърцето и още на 15 март напусна България през границата ни с Гърция. Оттогава е в държава, която е извън Европа, и се лекува в болница. Последно говорих с него в неделя, но Николов ми каза, че няма достатъчно време, за да събере и да ми изпрати нужните документи, които ще докажат, че е там, където твърди, че е. Не знам в коя държава е обаче, не ми е казал!", категорична бе адвокат Гълъбова.

Защитникът на Паскал поясни, че реално клиентът й е напуснал страната около 3 седмици преди да му бъде повдигнато обвинение, и следователно това не може да се сметне за укриване. Адвокат Гълъбова спомена, че по време на акцията срещу Агенция "Митници" офисът, който държавното обвинение твърди, че е на Паскал, е бил обискиран. Но съдейки по факта, че прокуратурата не е представила нито едно доказателство, може да се направи разумният извод, че такива не са намерени.

"Няма нито едно гласно доказателство срещу клиента ми, също така няма и нито едно писмено доказателство, което да сочи, че Паскал е замесен в целия случай. Към момента са събрани доста материали по делото, но никой от тях не касае Никола Николов", уточнява адвокат Гълъбова.

 Сагата с Агенция "Митници"

Припомняме, че цялата сага с Агенция "Митници" започна преди няколко месеца, когато се проведе спецакция. По време на полицейската операция бе задържана шефката на агенцията Петя Банкова, както и баща и син Димитрови. Освен работните места на обявените за организирана престъпна група претърсени бяха и домовете им. От жилището на Петя Банкова бяха иззети единствено списъци с описание на контрабандни канали, които тя е смятала да разбие и е имала оперативна информация за участието на служители от Агенция "Митници", които са ги прикривали. Към групата бе прикачен и главният секретар на МВР Живко Коцев.

Заедно с Банкова и Мартин и Стефан Димитрови погнат бе и обявеният от години за мощен контрабандист Никола Николов, известен като Паскал. В момента всички са в ареста без него, тъй като властите у нас не знаят къде е прочутият контрабандист, който необезпокоявано действал от над 25 години. Според разследващи журналисти той живее по-голяма част от времето в Гърция, на 25 километра от Кавала. Паскал и банда са обвинени в участие в организирана престъпна група.

Четете още

Прокурор Петров не иска Паскал да бъде издирван с Европейска заповед за арест

Прокурор Петров не иска Паскал да бъде издирван с Европейска заповед за арест

Митичният Паскал лекува болно сърце в чужбина

Митичният Паскал лекува болно сърце в чужбина

Контрабандистът Паскал знае, че са го погнали, но бил на лечение в чужбина

Контрабандистът Паскал знае, че са го погнали, но бил на лечение в чужбина

Баща Димитров от аферата "Митници": В килията е 40 градуса, трудно дишам

Баща Димитров от аферата "Митници": В килията е 40 градуса, трудно дишам

Реклама
Реклама
Реклама