Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18238003 www.bgdnes.bg

Братът на Ружа се сринал в затвора

Играл пандизчия в немски филм

Бях готов да се бия на ринга, като влязох зад решетките, не можех да направя и три лицеви опори от стрес, казва Константин Игнатов

"Когато сложих затворническата униформа в пандиза в Лос Анджелис, се сринах психически!" Това разказа братът на Ружа Игнатова – Константин, пред влогъра Алтънай Фикриев - Найчи.

Реклама

"Преди да се случи всичко, се подготвях дори да излизам на ринга да се бия, тъй като съм запален по бойните изкуства и тренирах яко. Бях в страшна форма. Когато влязох в затвора и сложих униформата, не можех да направя и пет лицеви опори, защото психиката ми се срина." Спомня си Игнатов за тежките моменти зад решетките в Америка.

"Аз бях 3 години в максимална сигурност в затвора, строг режим. Там мъжете чакаха присъди от по 20 години и доживот. Когато си обграден с убийци, е опасно, защото те вече няма какво да губят. Аз съм бил в два от най-тежките затвора в Съединените щати. Лежах в Манхатън и в Ню Джърси, който го наричат "Зеленото чудовище". На седмица имаше по 7 убийства. Виждаш как няколко човека бият едно момче, после идва един с една микровълнова фурна и му смазва главата. Всичко пръска, всичко виждаш. Всичките тези неща бяха ден след ден. В началото и мен ме закачаха, защото съм европеец и не съм в банда. После разбраха, че няма смисъл, защото съм добър в бойните изкуства и не им се получаваше. Дисциплината ме поддържаше. Ставах в 4 сутринта, тренирах по няколко часа, вечерта пак тренирах. Размишлявах как да не попадна пак в затвора. Много книги изчетох, сигурно над 300. Там се зароди любовта ми към Достоевски, Толстой, прочетох и Библията. Също така научих испански, руски, английският ми стана доста по-добър." Това разказа братът на криптокралицата за живота си зад решетките.

Игнатов разказа малко и за ареста си, както и за самата схема OneCoin.

"20 ФБР агенти ме арестуваха на аерогарата в Лос Анджелис. Тогава се започна с делото за OneCoin и впоследствие влязох в затвора за 3 години. Бях задържан заради работата ми. Бях наивен, доверих се на много хора и на много неща. Нямах представа за мащабите на всичко това. Не очаквах да вляза в затвора, но влязох. Това е една вина, една грешка, която винаги ще си я носа на душата, цял живот. Това бе най-голямата ми грешка!", разкайва се братът на криптокралицата за участието си в най-голямата измама в историята OneCoin, която завлече милиони хора по света с над 4 милиарда долара.

Игнатов сподели също, че е играл във филм в Германия, когато е бил на 22 години.

"Имах малки роли. Играх тираджия, готвач и един път дори бях затворник. Скоро пак ми предложиха да се снимам в една продукция отново в ролята на затворник, но отказах. Вече си го изживях това да съм затворник", казва леко засмян Константин Игнатов.

Константин Игнатов споделя, че е получил две предложение за риалити формати, но нито едно от тях не е за "Биг брадър". Едната оферта е била за шоу в Германия, а другата е дошла от България.

Братът на Ружа беше арестуван през 2019 г. на международното летище в Лос Анджелис и се призна за виновен по обвинения в пране на пари и измама по-късно същата година. Игнатов сключи сделка с правителството на САЩ. Последваха арести на ключови фигури, но най-важната от тях продължава да убягва на правосъдието, а именно сестра му Ружа. Местонахождението на криптокралицата остава неизвестно и в момента тя е в списъка на Федералното бюро за разследване (ФБР) "Десетте най-издирвани". Българката е обвинена задочно от властите на САЩ за крупните измами.

Реклама

Игнатов бе смятан за лидер на OneCoin, след като сестра му Ружа изчезна през 2017 година. Сега мъжът твърди, че няма да стъпва накриво повече.

 Схемата

През 2014 г. Игнатова и нейният партньор Себастиан Грийнууд основаха OneCoin, базирана в България компания, която е рекламирана като нова виртуална валута, която ще бъде "убиецът на биткойни". OneCoin се оказва куха валута, която завлича стотици хиляди хора по целия свят с милиарди. Игнатова изчезна безследно, след като се качи на полет от София за Атина на 25 октомври 2017 г. Родената в България германска гражданка буквално се изпари, но заедно с 1 милиард и 27 милиона лева в биткойни - конкурентната валута, която тя обеща да убие.

Реклама
Реклама
Реклама