Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18230440 www.bgdnes.bg

Марин Димитров, погнат за корупция и контрабанда по делото срещу Агенция "Митници", излиза от килията

Марин Димитров, който е един от погнатите за корупционни схеми и контрабанди канали през Агенция "Митници" излиза от килията. Софийският градски съд го освободи от ареста и му наложи мярка за неотклонение домашен арест.

Главната причина бе, че Марин Димитров е с влошено здравословно състояние. Бившият шеф на ИАРА е погнат по аферата в митниците заедно със сина си Стефан Димитров бившата шефка на митниците Петя Банкова и издирваният Никола Николов-Паскал. 

 

Реклама

Марин Димитров ще се прибере в Хасково, където е постоянният му адрес, но това ще се случи, ако на 27 юни Апелативният съд потвърди определението на Софийския градски съд.

Доказателствата за вината на Марин Димитров са най-малко от всички обвиняеми. За него говорят основно защитени свидетели, но без конкретни факти.

В заседанието беше разпечатан и пликът с показанията на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, за да се изключат от доказателствата, защото той стана обвиняем по делото. Скоро по разследването ще има още няколко обвиняеми, стана ясно в съдебната зала от постановлението за Марин Димитров.

"Не познавам Петя Банкова, никога не съм я виждал и не съм говорил с нея. Никога не съм обикалял по КПП-та и не познавам митнически началници. Не съм се занимавал с такава дейност, както твърди прокуратурата", каза Димитров пред съда.

Припомняме, че преди няколко месеца се проведе операция в Агенция "Митници", при която задържана бе шефката на агенцията Петя Банкова, както и баща и син Димитрови. Освен работните места на обявените за организирана престъпна група бяха претърсени и домовете им. От жилището на Петя Банкова бяха иззети единствено списъци с описание на контрабандни канали, които тя е смятала да разбие и е имала оперативна информация за участието на служители от Агенция "Митници", които са ги прикривали. Към групата бе прикачен и главният секретар на МВР Живко Коцев, който влезе в болница и не е получил обвинение.

Заедно с Банкова и Мартин и Стефан Димитрови е погнат и контрабандистът Никола Николов, известен като Паскал. В момента всички са в ареста без него, тъй като властите у нас не знаят къде е прочутият контрабандист, който необезпокоявано действал от над 25 години. Според разследващи журналисти той живее по-голяма част от времето в Гърция, на 25 километра от Кавала. Паскал и банда са обвинение в участие в организирана престъпна група. Преди няколко седмици се проведе операция в Агенция "Митници", при която задържана бе шефката на агенцията Петя Банкова, както и баща и син Димитрови. Освен работните места на обявените за организирана престъпна група бяха претърсени и домовете им. От жилището на Петя Банкова бяха иззети единствено списъци с описание на контрабандни канали, които тя е смятала да разбие и е имала оперативна информация за участието на служители от Агенция "Митници", които са ги прикривали. Към групата бе прикачен и главният секретар на МВР Живко Коцев, който влезе в болница и не е получил обвинение.

Заедно с Банкова и Мартин и Стефан Димитрови е погнат и контрабандистът Никола Николов, известен като Паскал. В момента всички са в ареста без него, тъй като властите у нас не знаят къде е прочутият контрабандист, който необезпокоявано действал от над 25 години. Според разследващи журналисти той живее по-голяма част от времето в Гърция, на 25 километра от Кавала. Паскал и банда са обвинение в участие в организирана престъпна група.

Четете още

Габриела топи майка си за убийството на Пейо

Габриела топи майка си за убийството на Пейо

Пуснаха Живко Коцев под гаранция от 20 БОНА

Пуснаха Живко Коцев под гаранция от 20 БОНА

Реклама
Реклама
Реклама