Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/18039472 www.bgdnes.bg

Условна за жената на Ембака, спипана с 1 кг кокаин

Емил Първанов излезе от пандиза миналата година, лежа 8 г. за убийство

Жената на известния кримигерой Емил Първанов-Ембака Десислава се размина с условна присъда за притежание и разпространение на над 1 кг кокаин. Мутресата се договори с прокуратурата в Благоевград и получи 3 години условно.

Заедно с Десислава на подсъдимата скамейка бяха и 56-годишният Андон Янев-Прицела от Сандански и жена му. Споразумението бе одобрено от Окръжния съд в Благоевград.

Реклама

На 11 февруари 2022 г. в 17 ч. триото е арестувано в момент на предаване на 1 кг кокаин. Дрогата е била купена по-рано същия ден от Велико Търново. Прицела я пренася заедно с жена си и семейната им кола. Двойката я предава на Десислава Първанова пред дома й в санданското село Лешница. Тогава ченгетата ги спипват, тъй като разполагат с предварителни оперативни данни, че ще има сделка с дрога на дадения адрес.

Прицела е закован на 3 г. и три месеца затвор и глоба от 10 бона, тъй като той е тарторът на наркоразпространението. Жена му е осъдена като съучастник и получи 1 година и 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

Десислава Първанова се призна за виновна, че като извършител, подбудител и помагач на двамата съпрузи е придобила и държала с цел разпространение кокаин. Освен кокаина, който получила от Дончо Прицела, в къщата й са открити още 2,26 грама кокаин и 0,65 грама хероин. Жената на Ембака получи 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 19 000 лева. Десислава извършва престъплението, докато Ембака лежи в затвора.

Първанова е съпруга на Емил Първанов-Ембака, който в края на миналата година излезе от затвора, след като излежа 8-годишна присъда за убийство. Инцидентът стана през юни 2015 г., когато Първанов минал през забранен участък от строящата се тогава магистрала"Струма" край Сандански. Бившият легионер Николай Чивиев, който работел като охранител на строежа, догонил нарушителя и двамата се спречкали. В скандала Ембака грабнал камък и нанесъл смъртоносен удар в главата на Чивиев. След инцидента Емил Първанов избяга и се наложи да бъде издирван с европейска заповед за арест. Предава се на органите след 5 месеца.

Четете още

20 години затвор за Ембака

20 години затвор за Ембака

Рухна алибито на Ембака

Рухна алибито на Ембака

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама