Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/17180528 www.bgdnes.bg

Задържали са турски шофьори опитали да подкупят полицаи у нас

Турски водачи са били задържани при четири опита да подкупят полицаи на магистрала "Марица", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

След като униформени служители от Районното управление в Свиленград са регулирали движението на напускащи страната товарни автомобили за избягване на струпването им, влекач с австрийски транзитен номер, шофиран от 43-годишен турски водач, е изпреварил колоната от чакащи автомобили и е спрян със стоп палка.

Реклама

С цел да не бъде отбиван и да продължи движението си към граничния пункт "Капитан Андреево" турският водач е направил опит да подкупи младши полицай Мариян Николов с банкнота от 10 евро, при което е последвало задържането му. По същото време колегата му, младши автоконтрольор Даниел Георгиев е спрял камион за същото нарушение, а 65-годишният турски водач му е подал 50 евро, за да изпревари наредените на опашката коли. Третият опит е осъществен на същото място. Турски водач на камион на 41-годишна възраст се е опитал да подкупи отново младши полицай Мариян Николов с 15 евро и опитът отново неуспешен.

Серията от предлагащи подкуп турски водачи не е спряла и на следващия ден. На същото място и със същата цел е работел младши полицай Иван Иванов, когато шофьор на влекач е предложил пет евро на полицая, за да изпревари колегите си от опашката. Последвало е и неговото задържане. Пробите за алкохол и на четиримата шофьори са отрицателни, те са били задържани до 24 часа по образуваните досъдебни производства, уточниха от полицията.

Четете още

Съдия Мирослав Митев два пъти взема по 5 бона подкуп

Съдия Мирослав Митев два пъти взема по 5 бона подкуп

Много подгонени, без осъдени политици у нас

Много подгонени, без осъдени политици у нас

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама