Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/krimi/article/16982137 www.bgdnes.bg

Заплашваната Владислава Цариградска: Мартин Божанов загуби контрол!

"Когато категорично отказах да се отведа, Мартин Божанов загуби контрол, демонстративно обърна гръб, каза, че в тоя съд повече няма да стъпи, с еднозначни жестове ми показваше, че предстои нещо друго след мене: „Айде, побързай, че ми предстои да подам документи", потупвайки мястото на часовника, което го нямаше".

Това разказва Владислава Цариградска, съдия в Окръжен съд - Плевен пред Би Ти Ви. Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе информацията от двата телефона на Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Очакванията на разследващите са да стигнат до контактите на убития със съдебната власт.

Реклама

Разказът на съдия Владислава Цариградска дава ясна представа какво на практика означава търговия с влияние и притискане на магистрати. Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на Божанов. Пет години тя и семейството ѝ живеят в страх.

През октомври 2019 г. съдия Владислава Цариградска получава предупреждения чрез трети лица, че атаките ще продължат, ако не се откаже от едно дело. Тя не се съгласява. Така се среща с Мартин Божанов в съдебната зала.


Софийският градски съд е дал разрешение на прокуратурата да изземе информацията от двата телефона на Мартин Божанов, известен като Нотариуса. Очакванията на разследващите са да стигнат до контактите на убития със съдебната власт.

Разказът на съдия Владислава Цариградска дава ясна представа какво на практика означава търговия с влияние и притискане на магистрати. Цариградска е съдия в районния съд в Луковит. Дело, по което работи, е причина да попадне в полезрението на Божанов. Пет години тя и семейството ѝ живеят в страх.

През октомври 2019 година съдия Владислава Цариградска е прочита невярна информация за себе си. След това получава предупреждения чрез трети лица, че атаките ще продължат, ако не се откаже от едно дело. Тя не се съгласява. Така се среща с Мартин Божанов в съдебната зала.

„Когато категорично отказах да се отведа, Мартин Божанов загуби контрол, демонстративно обърна гръб, каза, че в тоя съд повече няма да стъпи, с еднозначни жестове ми показваше, че предстои нещо друго след мене: „Айде , побързай, че ми предстои да подам документи", потупвайки мястото на часовника, което го нямаше", разказва Владислава Цариградска, съдия в Окръжен съд – Плевен.

Реклама

В залата остава само един от зрителите на делото. Той е стар познат на съдия Цариградска.

"На висок тон, така че да бъде чут и отвън, като да отчете задачата, която му е дадена ми каза: "Нали знаеш какво ми се случи, нали знаеш, че бях в инвалидна количка", казва тя.

Тогава министърът на правосъдието Даниел Кирилов назначава охрана на съдия Цариградска и специална техника в дома ѝ. Висшият съдебен съвет я изслушва, а ГДБОП прави разработка. Годината е вече 2022, а заплахите са спрели.

Четете още

Журналист РАЗМАЗА прокуратурата за Нотариуса: Не ни мислете за тъпи!

Журналист РАЗМАЗА прокуратурата за Нотариуса: Не ни мислете за тъпи!

Ивайла Бакалова КАТЕГОРИЧНА: С Нотариуса си отидоха тайните за много влиятелни хора

Ивайла Бакалова КАТЕГОРИЧНА: С Нотариуса си отидоха тайните за много влиятелни хора

Жената на гръмнатия Мартин Нотариуса през сълзи: Баща ми умря пред очите ми!

Жената на гръмнатия Мартин Нотариуса през сълзи: Баща ми умря пред очите ми!

Вижте Нотариуса точно преди да бъде ликвидиран

Вижте Нотариуса точно преди да бъде ликвидиран

Реклама
Реклама
Реклама