Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/4437431 www.bgdnes.bg

Новият кмет на Сан Франциско е куче

Кученцето Фрида си спечели място в кметството на Сан Франциско, след като бе провъзгласено за "Куче-кмет за един ден". Инициативата е в подкрепа на градския приют за бездомни животни.

Женското чихуахуа е спасено от своя собственик и е любимец на града и редовен участник в парада за деня на Св. Патрик. Фрида е популярна и в социалните медии.

Реклама

Кученцето, чийто собственик се оръси $5000 за кметската му чест, ще прекара своя специален ден на туристическа обиколка в залива и ще получи грамота от Борда на директорите. Това разказа Деб Кембъл, говорителка на градския приют за бездомни животни към Отдела за грижи и контрол на животните.

След това честта на  кмет Фрида ще бъде почетена в кметството, а като награда при своето "пенсиониране" от длъжността, кученцето ще получи легло, подаръци и играчки.

"Ние аплодираме способността на кмет на Фрида да се издигне над скромния си старт  и от самотна майка в приют да стигне до "Куче-кмет за един ден"", каза Мириам Саез, Изпълнителен директор на Отдела за грижа и контрол на животните.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама