Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2455391 www.bgdnes.bg

Най-екзотичните домашни любимци

От понеделник, 25.11.2013 г., рубриката на "България Днес" "Колко си сладък", посветена на вашите домашни любимци, ще съществува само онлайн. Ако искате да видите своето куче, коте, заек или хамстер на нашия уебсайт www.bgdnes.bg, просто изпратете снимка на адрес [email protected]. Не забравяйте да уточните името, породата и възрастта му. Ако искате, накратко опишете и защо любимецът ви е толкова уникален и ви кара да го обичате, гушкате и галите. Ако пък вашето куче или коте е направило нещо уникално, като например да ви е спасило живота или вие неговия, може да публикуваме вашата история.

 

Бял лъв
Цветът на белия лъв се дължи на рецесивен ген, което го прави изключително рядък сред дивата природа. Много африкански племена обожествяват това животно, а отглеждането му като домашен любимец се счита за лукс. Малките бели лъвчета са едни от най-сладките и мили животинки, но за съжаление рано или късно порастват и достигат тегло от 250 кг.

Реклама

Шимпанзе
Това е генетично най-близката до човека маймуна, което я прави изключително желан домашен любимец. За съжаление обаче тези животни са изключително трудни за отглеждане, тъй като имат собствен характер и наумят ли си нещо, трудно ще успеете да ги разубедите. Шимпанзетата са доста силни и биха могли да бъдат опасни, ако съжителстват с човек.

Торбеста катерица
Това е вид катерица от Североизточна Австралия, която тежи само 150 грама. Животинчето е много подвижно и симпатично, лесно се опитомява, но е активно нощем. Ако ще отглеждате подобна катерица, е добре да имате две, за да си правят компания нощем, докато вие сладко спите. Хубаво е да осигурите на животинката клони и растения, по които да се катери, както и насекоми и растения, с които да се храни. Трябва обаче да предвидите това, че катерицата изсмуква необходимите й вещества и изплюва останалото и затова из къщата ви може да има малки купчинки храна.

Кинкажу
Това животинче живее по дърветата и е известно още като захарна мечка. То е много обичливо и дружелюбно, въпреки че острите му зъби вдъхват респект. Кинкажуто се храни с банани, ананас, манго, яйца, но не отказва и бонбони. То е нощно животно, а опашката си използва като помощно средство при катерене.

Саймири
Това е маймунче, което се среща в Централна и Южна Америка. То е ярко оцветено, а муцунката му има шарка, подобна на карнавално домино. Животинката тежи около 1 кг и е много умна и добронамерена, което я прави лесна за отглеждане и податлива на обучение.

Мрежест питон
Това е най-дългата позната на науката неотровна змия, която достига до 10 метра. За отглеждането на такъв питон са необходими доста сериозни ресурси - огромен аквариум с контролирана температура и влажност, както и солидно количество храна. Добрата новина е, че възрастните екземпляри се хранят на 10-15 дни.

Реклама

Бенгалска котка
Тази котка има много интересна шарка и див външен вид. Той обаче заблуждава за иначе благия характер на животинчето. Цените на бенгалската котка са ужасно високи, като често надминават 40 хиляди долара.


Мона
Тази маймуна от рода генони живее около 20 години. Ако сте решили да отглеждате мона, трябва да й подсигурите условия за катерене и подскачане. Маймунката се храни с плодове и насекоми и в общи линии е лесна за отглеждане.

Хиацинтова (синя) ара
Това е един много красив и чаровен папагал. Има ясно изразен характер, затова трябва да сте предпазливи - клюнът му е толкова силен, че може да извие стоманените пръчки на клетката. Папагалът има красиво нашарени крила и се храни с ядки и плодове. Трябва обаче да предвидите достатъчно място за него, тъй като при разперване крилата на арата достигат до 1,5 метра.

Реклама
Реклама
Реклама