Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2397854 www.bgdnes.bg

Домашните любимци на спортистите

Спортистите са хора с твърде ограничено свободно време, които често са далеч от семействата и дома си. Много от тях обаче успяват да намерят изход от самотата в отглеждането на домашни любимци. Животните са неразделна част от живота на много спортисти и често придружават собствениците си в техните пътувания. Любимците често се превръщат в най-близките същества на своите стопани и получават цялата им любов и внимание.

Звездата на "Барселона" Лионел Меси има куче, порода боксер.



Известният играч на "Реал" Роналдо се грижи за лабрадора Мароска, териера Абелина и един аквариум с риби.

Реклама



Новото попълнение на „Реал" (Мадрид) Иско се прочу не само с играта и трансфера си при "кралете", но и с домашния си любимец. Испанският халф е кръстил кучето си Меси.

Името на любимеца си той коментира така:
"Нарекох го така, защото аржентинецът е най-добрият в света, което важи и за кучето ми. Не бих променил името му на Кристиано, защото тогава то няма да ме слуша", шегува се футболистът.

Новак Джокович има пудел на име Пиер, с който не се разделя.

Кученцето има свой профил в Туитър и дори е позирало заедно със стопанина си за L'Uomo Voguе.

Винъс Уилямс има три кучета - два шпаньола и хаванез на име Харолд. Кученцето придружава тенисистката навсякъде.

Серена Уилямс има две кучета - джак ръсел териер Джаки и малтийска булонка Лорелай. Серена има Джаки още от гимназията и споделя, че тя е кръстена на кучето на Марая Кери, джак ръсела Джак.

Реклама

Тенисистката казва, че тъй като почти не й остава свободно време, води Лорелай навсякъде със себе си.



Какво животно може да бъде тясно свързано с Александър Овечкин освен овца. Тя се появява в живота му случайно, подарил му я приятел музикант. Овечкин дори споделя, че след като приключи хокейната си кариера, възнамерява да си купи цяла ферма.

Дейвид Бекъм е фен на кучетата от породата боксер, но му се наложи да попълни менажерията си и с минипрасенцата, които получи от жена си за Коледа преди три години. Всяко от тях струва 2300 долара. "Какво може да се купи на човек, който има всичко? Виктория смята, че това е прасе", обясни приятел на двойката.

Майк Тайсън е известен със страстта си към екзотични животни. Той е бил горд собственик на три кралски бенгалски тигъра - двете тигрици Кения и Буря и мъжкаря Борис. Боксьорът обаче се принуждава да се раздели с домашните си любимци, защото не е в състояние да лицензира отглеждането им у дома. Тигрите са прехвърлени в приют в Колорадо. Това обаче не е толкова лошо от гледна точка на портфейла - всеки ден от отглеждането им струва на Тайсън 4000 долара.

Реклама
Реклама
Реклама