Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2365345 www.bgdnes.bg

Бабу, малкият спасител

Японката Тами Аканаму и нейното кученце Бабу едва се спасили от цунами, последвало земетресение. През март 2011 година бедствието унищожило напълно провинцията, където двамата живеели.


Бабу, 12-годишното шицу на Тами, започнал да лае истерично веднага след като усетило труса. Кучето тичало към вратата и давало сигнали на 83-годишната си стопанка, че иска да излезе навън. В мига, когато Тами отворила вратата, кученцето се втурнало панически в обратна на обичайната за разходките им посока. Животинчето дърпало жената след себе си, като я подканяло да върви по-бързо. Когато г-жа Аканаму най-сетне спряла да си поеме дъх, тя осъзнала, че се намира на върха на хълм на около километър от дома й, където се намирал евакуационен център. Обръщайки се назад, възрастната жена едва повярвала на очите си - по-голямата част от пътя, по който тя и Бабу току-що били минали, била погълната от връхлетялото цунами, а домът й бил напълно разрушен от придошлата вода.

Реклама


Тами Аканаму вярва, че кученцето й е усетило, че нещо лошо предстои, и е спасило живота й. Тя споделя, че ще е благодарна на Бабу до края на живота си.

Това е Ричи. Той е порода дакел и е на 8 месеца. Стопанката му Вики Викторова казва за него, че е много игрив, обича да похапва и мрази котките.


Франк е порода мопс и е на 3 години. Той е най-големият подарък за Тони Божилова от с. Нови хан. Франк много обича да играе и да си похапва.


Майк е неразделна част от семейство Маринови. Той е голдън ретривър на 6 години. Според стопаните си Майк е най-прекрасният домашен любимец с най-златното сърце.


Шишко е морско свинче на 2 години. То обича да похапва здраво и да се гушка. Неговите стопани споделят, че Шишко е радостта им у дома.


Това е Корал. Тя е една сладка, талантлива и лакома рибка. Корал може да казва здрасти с едната перка и да прави салта под водата. Винаги е първа за вечеря и никога не се бие с другите рибки. Корал е любимата рибка на Патрисия Алексиева.

Реклама
Реклама
Реклама