Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2287536 www.bgdnes.bg

Скарлет - най-известната котка в Америка

Не само хората са готови на всичко за своите деца. Животните също са способни на героични постъпки в името на рожбите си. Доказателство за това е котката Скарлет, която спасява своите котенца от пожар, в който самата тя едва не губи живота си.


На 30 март 1996 година в изоставен гараж в Бруклин, Ню Йорк, възниква пожар. Пожарникарите, които пристигат на мястото, забелязват бездомна котка, която многократно се връща в горящия гараж и изнася едно по едно своите новородени котета. Макар че животното има изгаряния по цялото тяло - лапите, ушите, очите, то не спира, докато и последното, пето коте не е на сигурно място. Едва тогава Скарлет се отпуска и губи съзнание. Един от пожарникарите отнася котката и нейните котенца в една ветеринарна болница, където на героичната майка веднага е оказана помощ. Три месеца трябват за почти пълното възстановяване на животното, но то остава на поддържащо лечение до края на живота си.

Реклама


Скарлет бързо набира популярност и се превръща в най-известната котка в Америка. Осиновена е от Керън Уелън, а котенцата отиват при две семейства в Лонг Айлънд. Скарлет живее щастливо 13 години и умира на 11 октомври 2008 г. В нейна чест е учредена специална награда - Scarlett Award for Animal Heroism. Тази награда се дава на животни, жертвали се за спасяването на други животни или хора.


Тези три писани са клюкарките на Жулиета Точева.


Сузи е порода немски шпиц и е на 8 години. Тя живее във Враца и радва стопанката си Патрисия Алексиева. Сузи е много дива, обича да се разхожда и да играе с приятелчетата си. Красавицата умее да позира - когато е готова за снимка, сяда грациозно и се усмихва.


Това е Поли. Той е папагал корела и е другият любимец на Патрисия Алексиева. Поли може да пее песнички чрез чуруликане. Папагалчето яде чипс и пие бира. Обича да играе с любимата си играчка, като я подхвърля на Патрисия и тя му я връща. Но най-много Поли обича да го чешат по вратлето - тогава така се отпуска, че обикновено заспива.


Английският кокер Ройс е на 7 години и е любимецът на Гинка Спасова.

Тя споделя, че той разбира всичко и говори с очи и муцунка. Гинка го определя като "най-истинския и верен приятел".


Катето е едно забавно, умно, но и много палаво коте.

Нейната стопанка Ивета Черешарова от София разказва, че сладката писанка много обича да се крие и да спи в пликове, да се катери по секциите и да си играе с играчките си. Катето умее да прави "Здрасти" с лапичка, когато й подадат ръка.


Ротвайлерката Хера е принцесата на Боби Божилов.


Това е Бойко. Той е на 4 години и е любимец на цялото си семейство. Най-много обича да похапва и да играе с топка.

Това е Пинко. Казва се така заради розовия му нос. Стопанката му Хелия Стоянова споделя, че въпреки че не е породист, той е един наистина красив котарак. Пинко е на 3 години и е много гальовен и мързелив.

Реклама
Реклама
Реклама