Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2247888 www.bgdnes.bg

Великите държавници и техните любимци

Президентът на САЩ Барак Обама със своя четириног приятел - португалско водно куче на име Бо.Този весел и игрив пес има благородна окраска, която журналистите сравняват със смокинг.


          
Сенаторът с доста консервативни възгледи Джон Маккейн е известен като решителен и праволинеен политик.Той отстоява своите убеждения до край.Освен чисто белия булдог Аполон той притежава и други животни - котки, кучета, рибки, костенурки и даже семейство порчета.

Реклама

Любимият котарак на експрезидента Клинтън - Сокс - не би имал нищо против също да стане държавен глава.

Семейство Клинтън заедно със своя домашен любимец - лабрадор редривърът Бъди, който трагично загина смазан от автомобил през 2002 година.По време на престоя им във Белия дом,Бъди и Сокс винаги са  държани в отделни помещения, тъй като не са успели да свикнат един с друг.

Черният шотландски териер Барни е верен другар на Джордж Буш-Младши. Въпреки малките размери и милата си външност, кученцето е известно с отвратителния си характер.

Съпругата на Рейгън, Нанси, с кученце от породата кавалер кинг чарлз шпаньол.Обаятелният симпатяга е подарък на Нанси то съпругат й за Коледата на 1985г. Преди него семейство Рейгън се е радвало на фландърското бувие Лъки, но заради внушителните му размери са го оставили в калифорнийското си ранчо.   

Елизабет II още от дете е обичала кучета от породата уелско корги. Имала е повече от тридесет.Късокраките кученца са природно интелигентни, дълголетни, с весел и игрив характер.

Реклама

Владимир Путин играе в снега със своите верни четириноги любимци. От дясно на снимката е българската овчарка Бъфи, а от ляво акито-инуто Юме.

Лабрадорът Кони Полгрейв отдавна е Първото куче на Русия.Тя е свидетел на редица важни преговори на своя стопанин. Заради преклонната й възраст я държат отделно от другите кучета.

Папа Бенедикт XVI винаги е обичал котки. Но във Ватикана домашните любимци са забранени, затова когато заема високия пост на глава на католическата църква той е принуден да се раздели със своите четириноги питомци. След оттеглянето той отново е заобиколен с пухести и мъркащи котета.

Адолф Хитлер никога не се разделял с немската си овчарка Блонди, подарена му през 1941 г. В началото на 1945 година кучето и неговия стопанин се скриват в подземен бункер. През април фюрерът собственоръчно отравя кучето с цианид, след което се самоубива.

Реклама
Реклама
Реклама