Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2148244 www.bgdnes.bg

Любимците на политиците

Когато електоратът ти обърне гръб или народната любов се смени с викове "Оставка", а партийните другари те гледат на кръв, остава само един, който ти е безрезервно верен и любящ.
Масово родните политици знаят това и всеки от тях въди домашен любимец за утеха в дните на народно недоволство. Най-известните политически лица у нас гледат не по-малко популярни животни. Масово елитът от жълтите павета отглежда кучета, но не една депутатка се умилява гушкайки домашната котка. Парламентаристите признават, че са грижовни стопани и понякога дори водят любимците си на море, за да не се разделят с тях.
Безспорно най-екзотичния любимец бе на бившия президент Георги Първанов, който опитоми вълчица, която живя в резиденция "Бояна". Не по-малък атракцион са кучетата на експремиера Бойко Борисов от породата българска овчарка, които на размер са като мечки и миришат по аналогичен начин. След като котака на Симеон Дянков избяга, той се утеши с чихау-хуато Джиджи, а в последствие от родината избяга и самият Дянков. От левицата също не си поплюват - Румен Овчаров отглежда трети страховит доберман на име Шак, а булдогът на Сергей Станишев е гордостта на БСП и често милозливи баби социалистки го чешат под брадичката, мечтаейки лидера да е на негово място под завидните им милувки.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с най-любимото му куче Борко са неразделни до урната на всички избори.

Реклама



Красавицата Сорая, също любимка на Бойко Борисов от години носи престижни отличия от кучешки изложби.

Соцшефът Сергей Станишев получи булдога Бари лично от председателя на ЕК Жозе Барозу и го кръсти на него.

Бившата правна шефка Искра Фидосова гледа и куче и коте. Померанът Армандо, който носи дънки и яде сьомга е атракцията в семейството на юристката.

Кери е персийката на Фидосова, която депутатката си взела след Армандо. Животинката винаги е с дрешки и дори си има бална рокля.

Депутатката от ГЕРБ Теодора Георгиева не се разделя с любимеца си Бък. Лабрадорът напусна дома на стопанката си само за 40 дни след като тя роди, а след това се върна.

Президентът Георги Първанов често бе щракван от папараци как си играе с вълчицата Зорница, която бе опитомил като кученце.

Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган отглежда екзотични пауни в сараите си, но пък подареното му от Бойко овчарско куче сдъвкало един.

Реклама
Реклама
Реклама