Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2129983 www.bgdnes.bg

Животни рекордьори

Това са те - рекордьорите на животинския свят! Стопаните на тези домашни любимци има с какво да се гордеят, защото техните питомци са записани в Книгата на рекордите на Гинес. Освен престиж това означава и добри приходи за хората, които се грижат за шампионите. Животните печелят награди от различни изложби и често участват в телевизионни реклами. Техните хонорари, разбира се, са шампионски.


Рекордът за куче сърфист е на Аби Гърл. На 18 октомври 2011 г. на плажа за кучета Оушън Бийч в Сан Диего, Калифорния, тя изминава 107,2 метра със своя сърф и влиза в Книгата на рекордите на Гинес.

Реклама


Датски дог, който е висок 111,8 см, надхвърля 2 м, когато се изправи на задните си крака, бе включен в Книгата на рекордите на Гинес като най-голямото куче в света. Тригодишният Зевс живее в Мичиган, САЩ, тежи 70,3 кг и ежедневно поглъща 14 кг храна. Собственичката на рекордьора споделя:
"Често ми задават въпроса дали става въпрос за куче или за кон. Трябваше да купим камионетка, за да го транспортираме. Ако те настъпи по крака, получаваш синина."


25-годишният папагал Зак от Сан Хосе, Калифорния, държи рекорда за най-много вкарани кошове от папагал. За една минута той отбелязва 22 попадения.

Най-малкото куче терапевт в света е Къпкейк. Тя е дългокосместо чихуахуа и е висока само 15,87 см. Къпкейк живее в семейството на Анджела Байн в Мурстаун, Ню Джърси.

Най-дебелото куче в Австралия е 85-килограмовият лабрадор Сампсън. Вината за затлъстяването на четириногия домашен любимец била на стопаните му, които в продължение на дълъг период от време го хранели с неподходяща за него храна, включваща пици, хамбургери и пайове. В резултат на това черният лабрадор надхвърлил с 42 килограма оптималното тегло за мъжките екземпляри от породата си, започнал да страда от повишено кръвно налягане и натрупване на мастна тъкан около главата си. В момента Сампсън е поверен на грижите на Организацията за защита на животните, където го подлагат на специална диета. Ако успее да постигне добри резултати, той ще бъде предложен за осиновяване.


Рекордьор в категорията най-дълга змия е Медуза, питон, който е собственост на Фул Муун Продъкшънс в Канзас Сити, Мисури. Тя е измерена на 12 октомври 2011 година и резултатът е смайващите 7,67 м.

Реклама


Най дългите кучешки уши принадлежат на черният кунхаунд Харбър. Лявото ухо на кучето е дълго 31.7 см, а дясното - 34 см.


Най-скъпото куче, купувано някога в света, е от породата тибетски мастиф. Цената, която е платил за него китайски милионер, е 1 516 819 долара. Развъдчикът оправдава високата цена на животното с немалкото пари, които е вложил в идването на кученцето на бял свят и грижите по него.


4-годишният Оклахома Сам от Уотсънвил, Калифорния, е обявен за най-високото магаре в света. Той е висок цели 155,45 см.

Реклама
Реклама
Реклама