Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/kolko_si_sladak/article/2065784 www.bgdnes.bg

Кучетата на звездите

Норма Джийн Бейкър, добила световна популярност с името Мерилин Монро,, винаги е била заобиколена от животни. Но най-много от всички тя е обичала кучетата, като ги е смятала за по-отдадени и предани същества от повечето хора. През целия си живот Мерилин е имала куче до себе си.


Дакелът Хуго влиза в живота на актрисата, когато тя живее с известния писател Артър Милър в общия им дом на 57-а улица в Ню Йорк. След развода им обаче Хуго остава с Артър, а Мерилин взима последното си куче. Франк Синатра й подарява малък бял френски пудел, който носи името Маф заради връзките на Синатра с мафията. За да дразни Артър Милър, Мерилин позволява на Маф да спи върху бялото й кожено палто, подарък от писателя. След смъртта на актрисата кученцето е осиновено от секретарката на Франк Синатра - Глория Ловел.

Реклама


Всеки фен на Ален Делон знае за неговата любов към кучетата. Има много снимки на г-н Делон с кучета през годините - ирландски вълкодави, немски овчарки, немски догове, мастифи.


През 1965 г., скоро след като купува къщата си на Кавендиш авеню, Пол Маккартни взима първото си куче - бобтейл, който кръщава Марта. "Тя ми беше много скъпа. Помня, че Джон (Ленън) беше удивен колко силна е любовта ми към нея", споделя Пол. През 1997 г. той разкрива, че Марта е била вдъхновението за песента Martha My Dear, която повечето му фенове възприемат като любовно послание към Джейн Ашър, за която Маккартни се жени през 1968 г.


Уил Смит е голям фен на ротвайлерите. Той притежава 4 кучета от тази порода. Уил обича да се разхожда в компанията на любимците си, без да се притеснява, че ще бъде безпокоен. Съпругата му Джейда Пинкет пък редовно тича с четирите животни, които са безпогрешни бодигардове на семейството.


Ози Озбърн обожава животните. Семейството му притежава общо 13 кучета от различни породи. На снимката е английският булдог Лола - любимката на сина на Ози - Джак. Шарън Осбърн споделя: "Тя обожава да плува с него в басейна и да спи в леглото му. Когато Джак го няма, Лола става ужасно тъжна и прави бели непрестанно."


Любимите кучета на кралица Елизабет ІІ са уелските коргита. Отглеждали са ги още нейните родители - кралицата майка и крал Джордж VІ. Елизабет ІІ е притежавала над 30 кучета от тази порода, откакто е станала кралица на Великобритания. Всяко от коргитата й е безупречно дисциплинирано. За всяко едно има кошче, за да не спи на студения под, и купичка, в която всеки ден се сервират ястия, одобрени от кралския готвач. Коргитата имат и привилегията да живеят в Бъкингамския дворец.

Реклама


Кристина Агилера и майка й притежават минизоопарк - шест кучета, две котки и три морски свинчета. Самата Кристина отглежда три кучета - булмастифът Коко и папийоните Чиу и Стинки.


Джесика Алба е собственичка на 2 кучета - нейните "сестри" - американски булдог и мопс, които, въпреки че са момичета, са кръстени на музикантите Дейвид Бауи и Сид Вишъс. В къщата на Алба има специална "кучешка стая", оборудвана с огромно легло и купища играчки. Джесика дори вика интериорен дизайнер, който да направи къщата й удобна за двете й любимки.


Оливър е малкият пухкав любимец на певицата Риана. Той е порода малтипу (микс между малтийска болонка и пудел) и е кръстен на DJ Oliver.

 

Реклама
Реклама
Реклама