Националите борят Ирландия с ново меню

С ново меню националите ще борят Република Ирландия в днешния бараж от Лигата на конференциите. Ръководството прави промяна в хранителния режим на футболистите, който до този момент не е съобразен с актуалните тенденции. Да помага с менюто на националите се е заел известният шеф Боби Серафимов, който държи едно от заведенията на базата в Бояна. Той е направил някои съществени промени в менюто на националите. Залага се много на зеленчуците, бобови и кълнови растения, риба, пилешко месо.
Пърженото например е напълно забранено за националите по време на лагерите. Количеството на мазнините на всеки един футболист не трябва да надвишава 10% от собственото му тегло. В противен случай той губи от скоростта си. Сутрин националите приемат основно пълнозърнести храни, яйца и натурални сокове. На обяд готвачите сервират различни супи в зависимост от предпочитанията на играчите. За футболистите има и лека следобедна закуска, но тя обикновено не е задължителна. Приемат се основно млечни продукти и плодове. На вечеря играчите се хранят по-леко, като се внимава да не се прекалява с калориите. Позволено е да се приемат тестени изделия като пасти, но в умерени количества. Често футболистите се черпят и с пица след мачове, но когато вече са изразходвали достатъчно калории.
Националите имат строго определени часове за закуска, обяд и вечеря. Всеки, който не ги спазва, подлежи на наказание според вътрешния правилник. На футболистите са забранени газирани напитки, чипсове, бисквити, пържени храни, сладки кремове. Алкохолът също не е позволен, въпреки че този принцип често се нарушава от българските футболисти.