Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19055826 www.bgdnes.bg

Георги Иванов-Гонзо е СЪРДИТ: Обидно е да нямаме национален стадион

Когато се сформира правителство, ще инициираме срещи, за да видим как то може да съдейства, за да има национален стадион. Обидно е да няма инфраструктура, която да може да приема мачовете. Това коментира шефът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо в предаването "На фокус" по Нова тв.

Повод за изказването му е проблема с Националния стадион "Васил Левски", който беше затворен за концетри и ремонти и не можа да приеме вечното дерби. По думите на Гонзо националите може да обикалят стадионите по други градове и да се върнат в София едва за квалификациите за световното.

Реклама

"Генералното решение за национален стадион не може да се взема от служебно правителство. Нужно ни е правителство, да казва какво да се случи и да спазваме правилата. Иначе говориш с някой, след 4 месеца той си тръгва, идва друг и се говорят само празни приказки", каза Иванов, като призна, че е разговарял и със сегашната власт по въпроса.

По повод 200 дни, откакто оглавява БФС, той споделя и целите си - да има силен национален отбор, да се работи успешно с клубовете и да се намира финансиране за отборите.
"Трябва да работим в името на футбола. Пътят е по-важен, отколкото целта, да работим с клубовете. За да е силен националният отбор, трябва да има 7-8 футболисти, които да играят в Топ 5 първенствата. Това е начинът да сме равностойни с европейските отбори", категоричен е Гонзо.

За мачовете на националния отбор смята, че те трябва да се решават от колектива. "Илиян Илиев познава обстановката и футболистите. Той създаде добра атмосфера и колектив, което е предпоставка за успех. Очаквам от футболистите да дадат най-доброто от себе си и да направят всичко възможно да победим има шанс да бъдем първи в групата", надява се Георги Иванов.

Относно размириците и протестите той заяви: "Никога повече не го пожелавам това да се случи. Това разединява България, феновете бяха срещу България. Тези, които ги пострекаха, не си даваха сметка какви вреди носи разединението на българския футбол". По думите на шефа на българския футбол полицията и охранителните фирми трябва да си влязат в ролята и да не допускат приротехника, бомби и всички неща, които застрашават живота на хората. Всички хора трябва да ходят на стадиона като празник, смята президентът на БФС.

Около година си дава той за читка сред съдиите. Всички рефери със съмнения за зависимости или неподготвени ще бъдат премахнати, защото трябва да са незабележими и безпристрастни. "Ако влезеш в Първа лига, трябва да бъдеш почтен. Хората ги виждат и гледат. ВАР трябва да поправя грешката на съдията, а много пъти и той взима грешни решения", подчерта Георги Иванов.

Четете още

Сани Жекова започна работа в БФС: Ще изградим успешни футболисти!

Сани Жекова започна работа в БФС: Ще изградим успешни футболисти!

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

НЕОЧАКВАНО ПРИЯТЕЛСТВО! Стоичков удря рамо на Гонзо

Гонзо маха и директора на БФС Борислав Попов

Гонзо маха и директора на БФС Борислав Попов

Гонзо предлага няколко варианта за "Левски" - ЦСКА-София

Гонзо предлага няколко варианта за "Левски" - ЦСКА-София

Реклама
Реклама
Реклама