Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/19036503 www.bgdnes.bg

Вижте как Меси отпразнува 46-ия трофей в кариерата си

Лионел Меси спечели втория си трофей с "Интер" (Маями) и 46-тия в своята кариера, след като отборът триумфира за първи път в историята си в редовния сезон на МЛС. "Чаплите" осигуриха успеха с 3:2 като гост на "Кълъмбъс Крю", като Меси се отличи с два гола. Никой друг футболист в цялата история няма толкова много на брой завоювани трофеи. 

Лео показа кадри от мача и последвалите празненства в своя официален фейсбук профил, който е следен от 116 милиона души, както и в инстаграма си, където последователите са 503 милиона. "Още малко от снощи", написа световният шампион с Аржентина. 

Реклама

В самия мач геният откри резултата в 44-ата минута с техничен удар, а в добавеното време на първото полувреме удвои с прецизно изпълнение на пряк свободен удар. Така той изпревари друга легенда Дейвид Бекъм. Меси има 66 гола директно от фалове, докато англичанинът е със 65. От 2018 г. насам Лионел е вкарал повече голове от свободните удари (32) отколкото от дузпи (29)! 

Диего Роси намали резултата в началото на второто полувреме, но Луис Суарес бързо възстанови преднината на "Интер" (Маями) с попадение в 48-ата минута. "Кълъмбъс Крю" получи две дузпи в последната половин час игра – първата бе реализирана от Камило Ернандес, но втората бе спасена от вратаря Дрейк Келъндър, осигурявайки победата на "розовите". 

С този успех "Интер" (Маями) събра 68 точки и е недостижим на върха в Източната конференция с два кръга до края на сезона. 

Четете още

Меси и Антонела почиват на яхта

Меси и Антонела почиват на яхта

Лео Меси VS Ламин Ямал

Лео Меси VS Ламин Ямал

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама