Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/19001533 www.bgdnes.bg

"Локо" (Пд) няма да уволнява Любо Пенев

*Войната на "Лаута" продължава

*Крушарски вложил 20 милиона лева в клуба, не иска да плаща неустойка на Ел Голеадор

"Локомотив" (Пд) няма никакво намерение да освобождава старши треньора Любослав Пенев въпреки слабите резултати от началото на сезона. Тимът падна у дома с 0:2 от "Крумовград" в събота и заема незавидната 10-а позиция в таблицата. Освен това раздорите на "Лаута" са на всички фронтове - между фенове, собственик, директори и треньор.

Реклама

Ел Голеадор също няма сам да хвърли оставка и ще продължи да работи на "Лаута". Причината за това е тлъстата неустойка, която е заложена в договора му - ако той бъде предсрочно освободен от ръководството, то клубът ще му дължи шестцифрена сума.

"Дали Любослав Пенев ще остане начело на "Локомотив" (Пд), си е негова работа", коментира лаконично собственикът на клуба Христо Крушарски. Бизнесменът обяви, че е вложил 20 милион лева на "Лаута". Той обяви, че е готов да продаде акциите срещу 5 милиона.

"Три-четири дни мислих и реших да си изкарам старините спокойно. Без пари няма да го оставя "Локомотив". Само двата терена ми струват един милион. Погасил съм едно пет-шест милиона стари задължения. Тази година съм плащал всички видове данъци и заплати. Вложил съм 20 милиона в клуба. Много им е къса паметта на тези фенове, които ме упрекват. От празна чиния не може да се яде. Треньорите на "Атлетико" (Минейро) са на терена в 7:30 сутринта, а тренировката е от 9:30 часа. И си тръгват към в 19:00 часа вечерта. Това в "Локомотив" не е тренировка - по 55 минути. И при Томаш, и сега - не съм видял да се правят тактически тренировки", каза още Крушарски пред БНТ. Спортният директор в оставка на "Локомотив" Илко Пиргов също изрази позицията си.

"Не виждам как ще продължа да работя с Любослав Пенев. Идва 25 минути преди тренировка и 30 минути преди мач. Това не е приемливо за институция като "Локомотив". Затова беше въведен от собственика 8-часов работен ден. Селекцията беше много труден процес с г-н Пенев, той не искаше да участва в селекцията. Не му се занимаваше. Ако на г-н Пенев не му харесват условията в клуба, просто не трябваше да приема работата", добави Пиргов.

Четете още

Любо Пенев с КЪРВАВО ПИСМО

Любо Пенев с КЪРВАВО ПИСМО

ТЕГОБА! Принудиха Любо Пенев да работи по 8 часа на ден

ТЕГОБА! Принудиха Любо Пенев да работи по 8 часа на ден

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама