Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18960608 www.bgdnes.bg

Винисиус печели "Златната топка"

Нападателят на "Реал" (Мадрид) Винисиус Жуниор е новият носител на "Златната топка", категорични са испанските медии. Церемонията ще се състои на 28 октомври в Париж, но информацията за победителя изтече по-рано. Според "Марка" бразилецът вече е уведомен от организаторите за наградата, а от "Найк" са подготвили специални златни обувки за него. Новината доведе до огромен спад в коефициентите на букмейкърите за Винисиус, като ставката вече е 1,20. През миналия сезон нападателят спечели титлата на Испания и Шампионската лига, като вкара 24 гола в 39 мача. Той ще стане петият бразилец със "Златна топка" след Роналдо (1997 г. и 2002 г.), Ривалдо (1999), Роналдиньо (2005) и Кака (2007). Винисиус ще стане 13-ият играч на "Реал" с най-престижната индивидуална награда във футбола, като по този начин кралският клуб ще изпревари "Барселона", чиито футболисти 12 пъти са печелили приза.

Наред с успехите на Винисиус вървят и скандалите. Бразилецът постоянно се оплаква от расистки обиди по испанските терени и дори призова страната да бъде лишена от домакинството на световното първенство през 2030 г. Самият нападател също често провокира феновете с жестове, когато чуе реплики по негов адрес от трибуните. Само през миналия сезон "Реал" подаде шест жалби за расизъм спрямо Винисиус.

Реклама

На второ място за "Златната топка" почти сигурно остава халфът на "Манчестър Сити" Родри. Испанецът стана европейски шампион със страната си и спечели Висшата лига с "гражданите". Родри получи тежък удар, след като стана ясно, че няма да играе до края на сезона. Един от най-важните играчи на "Сити" е със скъсани кръстни връзки на дясното коляно след дербито с "Арсенал". Очаква се той да се възстановява минимум 8 месеца.

На трето място в класацията за "Златната топка" отива англичанина Джуд Белингам, който също изигра много силен сезон за "Реал" (Мадрид).

Четете още

Звездата на "Реал" Винисиус заби певица

Звездата на "Реал" Винисиус заби певица

Звезда на "Реал" (М) ЛУДНА по Везенков, облече екипа му от НБА

Звезда на "Реал" (М) ЛУДНА по Везенков, облече екипа му от НБА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама