Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18870979 www.bgdnes.bg

Пълно мъртвило на "Армията"

Пълно мъртвило цари на разрушения стадион "Българска армия". В момента на обекта в Борисовата градина не се случва нищо, а от ЦСКА все още не могат да дадат дата за начало на строежа. На "Армията" няма никакво движение, а единствено охрана и куче пазят оградения обект. ЦСКА има разрешение за реконструкция на стадиона, но различни документи все още бавят започването на проекта. Територията на арената е опасана с ограда и брандирана с платна с клубните цветове, върху които са припомнени някои от най-великите моменти в историята на славния "червен" клуб. Те вече на няколко пъти са разпокъсани от вандали и периодично се подменят. В момента пред централния сектор "А" емблемата на ЦСКА е задраскана и върху нея е изписано 1914 - годината на създаването на "Левски".

Очаква се стадионът да се реконструира от фирмата "Главболгарстой", но официална информация от ЦСКА продължава да няма. Надеждите са все пак тази есен да започне изграждането на новия стадион. Строителният предприемач и бивш директор в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла недоумява защо изпълнението на проекта все още не е стартирало. Според него стадионът може да бъде построен за около година и осем месеца, което означава, че би трябвало да е готов за старта на сезон 2026/2027.

"Не знам на какво се дължи това закъснение, след като имат всичките необходими разрешителни - коментира Майкъла пред "България Днес". - Стадионът може да струва 75 млн. лева и да бъде построен за година и осем месеца. Може по всяко време да се строи, няма никакъв проблем да се работи и през зимата."

Четете още

Майката на Стоичков, леля Пенка: Ицо да си отваря очите и да внимава с приятелите!

Майката на Стоичков, леля Пенка: Ицо да си отваря очите и да внимава с приятелите!

Легендата Лиъм Купър пристигна в ЦСКА с "Мини купър"

Легендата Лиъм Купър пристигна в ЦСКА с "Мини купър"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама