Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18827030 www.bgdnes.bg

Пълен стадион чака националите в Пловдив

Почти пълен стадион очаква националите в Пловдив за мача от Лигата на нациите със Северна Ирландия в неделя. До четвъртък бяха продадени над 5000 билета онлайн, а вчера на касите на "Колежа" се извиха големи опашки. Очаква се на мача да има минимум 13 000-14 000 зрители, което е огромен напредък спрямо мачовете в София и Разград през последните години. Капацитетът на стадион "Христо Ботев" е за около 18 000 души, като празните седалки ще са малко.

За мача със Северна Ирландия има и безпрецедентно обединение на феновете на пловдивските "Ботев" и "Локомотив". Последните планират масово посещение на мача, въпреки че той ще се изиграе в дома на големия съперник. "Всички организирани групи на "Локомотив" ще бъдат на стадиона, за да подкрепят България, защото преди всичко сме българи! Ние няма да толерираме никакви разделения, когато става дума за защитата на нашия свещен трибагреник!", обявиха от агитката на "черно-белите". Организираните фенове на "Левски" и "Берое" също готвят масово посещение на мача.

Реклама

България стартира новото издание на Лигата на нациите с 0:0 в гостуването на Беларус в Унгария. Отборът на Илиан Илиев изигра много силно първо полувреме и създаде куп положения, но вратарят на домакините направи серия от страхотни спасявания. В последните 20 минути България игра с човек по-малко, след като Филип Кръстев бе изгонен за два жълти картона.

"Вратарят им се представи на ниво, особено първото полувреме - коментира селекционерът Илиан Илиев. - След като останахме с човек по-малко, пак търсихме гола, но не успяхме да отбележим. Можеше да сме по-агресивни в последната фаза. Имаме следващи мачове, в които трябва да се коригираме и да вкарваме. Трябва малко повече самочувствие и класа в завършващата фаза. На мача със Северна Ирландия се надявам да дойдат много хора и да победим."

Четете още

13 удара не стигнаха на България да вкара на Беларус

13 удара не стигнаха на България да вкара на Беларус

Отборът от Евро 2004 се събра за 20-ата годишнина

Отборът от Евро 2004 се събра за 20-ата годишнина

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама