Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18809887 www.bgdnes.bg

Станислав Тодоров с куп рокади, след като стана шеф на съдиите

Млади рефери е обещал да налага във футбола ни новият шеф на съдийската комисия към БФС Станислав Тодоров. Точно това му желание е убедило лично шефът на централата Георги Иванов да го избере за наследник на Давид Борбалан на горещия стол, научи "България Днес" от свой източник.

Испанецът Борбалан официално бе освободен от поста, както и отговорникът за ВАР Петър Петров и старши мениджъра на реферите Стоян Алексиев.

Реклама

Новината се въртеше в медийното пространство през последните дни, но вече е официална, след като тримата са информирани лично от Иванов, който е бесен на поредицата от грешки от началото на сезона, което доведе до няколко остри декларации на различни клубове от елита.

Бившият голмайстор заяви няколко пъти публично, че ще бъде безкомпромисен към съдийски грешки, както и това, че не е доволен от представянето на реферите през тази кампания. Поредицата от елементарни грешки през първите седем кръга настрои много футболната общественост, а самите Борбалан, Петров и Алексиев не успели да убедят шефа си, че могат да се справят със ситуацията.

Това, че испанецът прекарва повече време в родината, отколкото по стадионите в България, за да бъде близо до подчинените си, също не се харесва на Иванов.

От БФС официално обявиха за промените: "В Съдийската комисия към Българския футболен съюз бяха извършени няколко промени. С прекратени договори са председателят на Съдийската комисия Давид Борбалан, главният мениджър Стоян Алексиев и отговорникът за ВАР системата Петър Петров".

"Има доста млади момчета, които ми се иска да навлязат в съдийството. През годините доста недоверие се породи към нас. Къде с право, къде без. Ние трябва да работим в тази посока и да качим съдийството там, където му е мястото", бе заявил обявеният за арбитър №1 у нас за 2022 г.

Четете още

"Левски" към БФС: На война, като на война!

"Левски" към БФС: На война, като на война!

От "Левски": Никога повече Кабаков! (видео)

От "Левски": Никога повече Кабаков! (видео)

Реклама
Реклама
Реклама