Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18753861 www.bgdnes.bg

Легендата на "Фейенорд" Андрей Желязков: Пламен Андреев трябва да бъде спартанец!

Ники Михайлов сгреши, че напусна Нидерландия, щеше да направи много по-добра кариера, смята Жужо

Готов за спартански условия във "Фейенорд" трябва да бъде младият вратар на "Левски" Пламен Андреев. Това предупреди българската легенда на нидерландския клуб Андрей Желязков.

Реклама

Жужо коментира предстоящия трансфер на 19-годишния талант.
"Андреев трябва да знае, че там се изисква да стане спартанец. Да е готов на всичко в името на футбола. Ако мисли, че футболът може да му е само хоби, значи се заблуждава. Трябва да бъде сериозен и последователен, никога да не се отказва. Ще попадне в отлична обстановка, дано се наложи", пожела му Желязков.

"Дано трансферът на Пламен във "Фейенорд" да се осъществи. Това ще е много добре за него, а и за българския футбол. Той попада на едно място, където може да расте само нагоре, и то толкова млад. И аз съм бил в този клуб, но отидох на 29 години. Ще попадне на едни хора, които ще го приемат отлично, стига да се себераздава, да е точен във всяко едно отношение. Имат си ясни правила и наредби, които трябва да се спазват. Иска се ред и дисциплина. Пламен ще има поле за развитие в този клуб", категоричен е 72-годишният Жужо.

Бившият нападател играе за "Фейенорд" в продължение на три сезона от 1981 до 1984 година, като за това време записва 76 мача и 30 гола. Става шампион на Нидерландия и печели купата на страната.
"Хубаво е българските футболисти да излизат навън колкото се може по-млади в добри европейски отбори. Знаем, че "Фейенорд" е клуб от много висока европейска класа - и като отношение към играчите, и като публика.

Друг вратар на "Левски" - Николай Михайлов, също излезе млад в Нидерландия и се представи отлично в "Твенте", стана шампион, но след това някой го подлъга за Италия. Камъкът си тежи на място, там го уважаваха много. Може би избърза, че напусна страната, вероятно щеше да направи много по-добра кариера", смята Желязков.

Според последните информации "Левски" ще получи около 3 милиона лева от трансфера на Пламен Андреев във "Фейенорд". Вратарят вече се е разбрал за личните си условия. Очаква се сделката да бъде официално обявена до дни.

Четете още

ГРОЗНО! Бой, меле и счупен нос на детски мач в София (ВИДЕО)

ГРОЗНО! Бой, меле и счупен нос на детски мач в София (ВИДЕО)

Легенда на "Левски" става треньор на "Дунав" (Русе)

Легенда на "Левски" става треньор на "Дунав" (Русе)

"Левски" удари с 1:0 "Хебър", съдията не видя две чисти дузпи за "сините"

"Левски" удари с 1:0 "Хебър", съдията не видя две чисти дузпи за "сините"

Ед Шийрън гони ЦСКА-София в "Надежда"

Ед Шийрън гони ЦСКА-София в "Надежда"

Реклама
Реклама
Реклама