Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18677666 www.bgdnes.bg

Дилема пред Станислав Генчев за дербито с "Лудогорец"

Една голяма дилема има треньорът на "Левски" Станислав Генчев за дербито с "Лудогорец". Двубоят е днес от 21,15 ч. в Разград.

Въпросителната е в атаката на "сините". Специалистът се двоуми дали да заложи отново на дуета Александър Колев - Евертон Бала на върха на нападението, или да пусне новия любимец на феновете Мустафа Сангаре. Досега мощният таран влизаше като резерва и правеше фурор в мачовете на "Левски". Треньорският щаб го учеше как да си разпределя силите, за да може да е полезен цял мач.

Реклама

Сангаре вече е в по-добра кондиция и може да бъде използван по-дълго време на терена. Срещу "Крумовград" игра 30 минути. В тях отбеляза гол и направи асистенция. Ако Генчев го пусне в игра срещу "Лудогорец", той ще си партнира с Колев. От титулярния състав ще отпадне Бала. Но по-скоро треньорът отново ще използва Сангаре като коз от пейката.

Има вариант и за още една промяна - Клемент Икена да замени Асими Фадига в халфовата линия. Нигериецът има изключителна физическа издръжливост, с която шашна всички на "Герена" по време на тестовете. Все пак процентите кой от двамата ще е титуляр са 50:50.

Своя ред за влизане очаква и последното попълнение на "сините" Кристиан Макун. Венецуелският национал се представя отлично в тренировките и е готов да се включи в игра. Спряган е за заместник на Кристиан Димитров или Цунами в центъра на отбраната. Срещу "Крумовград" първият се представи много добре, а промяна с позицията на бразилеца ще доведе до размествания в състава. Затова едва ли Генчев ще прибегне до това точно в мача с "Лудогорец". По-скоро Макун ще се включи като резерва.

Поради огромния интерес на феновете на "Левски" към мача с шампионите "сините" ще сложат видеостена на "Герена". Тя ще е пред сектор "А". От клуба са организирали и други занимания за своите привърженици. Така тези, които не могат да отидат до Разград, ще могат да гледат мача на "Герена". "Левски" ще бъде подкрепян от около 4000 фенове на "Хювефарма Арена".

Четете още

Стойчо Стоев: Отпадането от Шампионската лига е трагедия

Стойчо Стоев: Отпадането от Шампионската лига е трагедия

Сираков води "Лудогорец" срещу "Левски"

Сираков води "Лудогорец" срещу "Левски"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама