Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18514436 www.bgdnes.bg

"Още, още" ехти на "Герена" след нова разгромна победа на "Левски"

"Левски" записа нова изразителен успех през новия сезон. След 6:1 над "Локомотив" (Сф) сега "сините" победиха "Ботев" (Вр) с 4:0.

Това стана пред 10 000 ентусиазирани фенове на "Герена". За втори пореден мач левскарите скандираха позабравеното в последните години "Още, още" след многобройните голове на "сините". 

Реклама

Преди началото на мача Наско Сираков връчи на Уелтън наградата за най-добър нападател на 2023 година. Бразилецът не успя да я получи по време на церемонията за Футболист на годината заради трансфера си в Япония. Уелтън бе посрещнат със скандиране на името му от феновете.

Марин Петков получи наградата си за най-добър млад играч за миналото първенство в анкетата си на Асоциацията на българските футболисти

„Левски" натисна още от началото, но срещаше трудности да преодолее сгъстената защита на „Ботев" (Вр). Голът все пак падна в 41-ата минута. Евертон Бала се разписа със страхотен удар отдалеч и лек рикошет в Марин Петков. На някои места дори записаха гола на юношата на "сините". 

„Сините" поведоха с 2:0 в 66-ата минута. Джевад ел Джемили центира отляво. Влезлият като резерва Мустафа Сангаре свали с глава към друга резерва Асими Фадига, който прати топката в мрежата.

В 79-ата минута Джемили направи резултата 3:0 с третия си гол за два мача. Фадига се отчете с втори гол в 90-ата минута. Той получи топката с гръб към вратата, завъртя се и елиминира пазещия го защитник. След това стреля точно в левия ъгъл на вратата на "Ботев". 

Четете още

"Левски" погаси огромен дълг, сумата е над 1 милион лева

"Левски" погаси огромен дълг, сумата е над 1 милион лева

"Левски" счупи каръка

"Левски" счупи каръка

Реклама
Реклама
Реклама