Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18161961 www.bgdnes.bg

Гонзо прави пълна промяна в БФС

*Нови лица и технологии помагат на президента

Новият президент на БФС Георги Иванов продължава с драстичните промени в българския футбол. Гонзо вече е вписан като шеф на централата в Търговския регистър, което му позволява напълно да разгърне идеите си за тотални промени. Куп нови лица и технологии ще помагат на Иванов, който се надява да вдигне нивото на Първа лига. От новия сезон в първенството ще се използва технология на голлинията, което би трябвало да намали допълнително грешките на съдиите. Заедно с ВАР тя ще струва около 1,2 млн. лева на година, които са изцяло осигурени от БФС.

В детско-юношеския футбол също се готвят сериозни реформи. От БФС обявиха нова комисия, в която влизат доказани специалисти. Сред тях са ръководителите на школите на част от водещите отбори като Елин Топузаков от "Левски" и Костадин Ангелов от ЦСКА, както и Ангел Славков, Димитър Палазов, Станислав Стоянов, Ирина Гороломова, Трифон Пачев, Радослав Комитов. Председател е главният методист на БФС Лъчезар Димов.

Реклама

Създаден е и нов технически комитет, в който също влизат интересни имена. Негов председател е доц. Емил Атанасов със заместник Кирил Котев, а членове са селекционерите на различни национални отбори - Илиан Илиев, Александър Димитров, Тодор Симов и Силвия Радойска.

Друго нововъведение в БФС е медийната комисия. Неин председател става главният редактор на "Спортал" Владимир Стоянов, а в нея влизат още Владимир Памуков от "Труд", Найден Тодоров от "24 часа", Гено Даскалов от "Нова" и Мартин Петров от "Спортал".

Четете още

Илиан Илиев подписа нов договор с БФС

Илиан Илиев подписа нов договор с БФС

Гонзо е оптимист: Целта ни е да спечелим групата в Лигата на нациите

Гонзо е оптимист: Целта ни е да спечелим групата в Лигата на нациите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама