Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/18003323 www.bgdnes.bg

РАЗВРЪЗКА! Томаш навит да поеме ЦСКА-София

Стамен Белчев няма да остане треньор на "червените" от новия сезон

Александър Томаш е дал устното си съгласие да поеме отбора на ЦСКА-София от новия сезон, научи "България Днес". Треньорът бе изгонен от "Локомотив" (Пд) кръг преди края след чутовен скандал. Той се е скарал с шефовете на "черно-белите", несъгласен с трансферната политика. В четвъртък от "Лаута" официално обявиха, че Томаш вече не е старши треньор на отбора, а в последния кръг тимът ще бъде воден от помощник-треньорите Константин Мирчев и Христо Колев. Решението е лично на собственика Христо Крушарски след среща с останалите директори.

Хора от новото ръководство на ЦСКА-София вчера са се свързали с Томаш, за да отправят предварително запитване дали е склонен да застане начело на "червените", като са получили положителен отговор. Почти сигурно е, че Любослав Пенев отпада като вариант.

Реклама

Настоящият треньор Стамен Белчев най-вероятно няма да запази поста си след края на сезона независимо дали класира "армейците" за евротурнирите. В четвъртък тимът отново се издъни, губейки у дома от "Черно море" с 0:1. Така ЦСКА-София остава трети в крайното подреждане и ще трябва да мине през бараж за Европа, като към момента най-вероятният съперник ще е ЦСКА 1948. Откакто пое тима в средата на април, Белчев записа победи само над "Арда" и "Левски", но отпадна от "Ботев" за Купата, загуби от "Лудогорец", а с "Крумовград" стигна само да 2:2.

Александър Томаш е юноша на ЦСКА, играе като защитник. В школата на армейците е от 1994. Дебютира за армейците на 7 май 1996 при загубата с 0:1 от "Етър". Записва 172 мача за "червените" и вкарва три гола. "България Днес" потърси Томаш относно бъдещите му треньорски планове, но той не си вдигаше телефона. Вчера треньорът излезе с официално обръщение към феновете на "Локомотив" (Пловдив), но не разкри нищо за ЦСКА-София.

"Скъпи Локомотивци, фенове на любимата игра,

Честит празник на Славянската писменост и култура!

Искам да се обърна към Вас, за да внеса яснота около новината за раздялата ми с "Локо" (Пд), която на 23 май 2024-та година се появи в медиите, а след това бе потвърдена чрез официално съобщение от клуба.

Няма да влизам в подробности около случилото се на срещата между мен и г-н Христо Крушарски. За мен това бе мъжки разговор, на който всеки изрази своето мнение и виждането за бъдещето на "Локомотив" (Пловдив).

Всеки от нас има своята истина и може би гледа ситуацията от различен ъгъл и именно поради тази причина аз ще продължа да бъда докрай коректен и лоялен към вас, ръководството на клуба, играчите, ветераните на тима и институцията "Локомотив", и няма нито да се оправдавам, нито да опитвам да трупам дивиденти.

Всичко, което съм направил в тези 25 месеца, в които съм на "Лаута", съм го направил единствено и само в името на "Локомотив". Работил съм и продължавам да работя за черно-бялата кауза. Когато подписах моя договор преди повече от 2 години, обещах отдаденост и професионализъм. И ще спазя своето обещание.

Реклама

Аз все още имам действащ договор с "Локомотив" (Пловдив) и ще продължа да го изпълнявам, докато не бъде прекратен."

На "Лаута" го чакат отново

Феновете на "Локомотив" (Пловдив) изпращат Александър Томаш с топли чувства. От фракцията "Бригада Пловдив" изказаха своята благодарност с обръщение.

"Благодарим Ви, г-н Томаш, за всеотдайното отношение към "черно-бялата" идея! За непреклонното и честното поведение, което показахте през целия Ви престой на "Лаута"! За онази рекордна серия, с която записахте със златни букви името си в историята на великия "Локомотив"! Вярваме, че ще Ви видим сред нас на "Бесика", мястото, на което ценим достойните и уважаваме професионалистите, за да браним емблемата заедно! Винаги сте добре дошъл сред нас!" 

Четете още

"Локо" (Пд) неочаквано изрита треньора

"Локо" (Пд) неочаквано изрита треньора

Власт за Стамен Белчев, ще коли и беси в ЦСКА

Власт за Стамен Белчев, ще коли и беси в ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама