Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/17937130 www.bgdnes.bg

Попето се заяде с "Левски" след триумфа за купата с "Ботев", мишената е Сираков

"Искам едно нещо да кажа. Където и да съм бил, винаги съм се класирал за Европа. Винаги, независимо с кой отбор! Винаги!"

Това заяви 36-годишният лидер на "Ботев" (Пд) Ивелин Попов минути след като "жълто-черните" спечелиха финала за Купата на България, побеждавайки "Лудогорец" с 3:2. Успехът на "канарчетата" означава, че бившият отбор на Попов "Левски" губи и теоретичните си шансове да играе в евротурнирите. Думите на Попето са изтълкувани като недвусмислена нападка срещу ръководството на "сините".

Реклама

По-късно и жената на футболиста Елена Паришева наля масло в огъня с публикация в социалните мрежи.

"Само няколко месеца назад Ивелин беше притиснат в ъгъла от "вълци", отдавна превърнали се в "чакали", пише Елена. Сравнението едва ли е случайно. Собственикът на "Левски" Наско Сираков е известен и с прозвището си Вълка, а биографичната книга за него е озаглавена "Единакът". Паришева не спира дотук. Споделя открито, че Ивелин е бил притискан "да се предаде и да окачи бутонките". 

"Но има един рядък вид мъже, родени победители, родени да са войводи - продължава жената на Попов. - Просто им дай силна чета и само гледай какво могат. За почти 15 години съвместен живот разбрах и видях едно: дребните душици се плашат от този вид и затова ги избутват в ъгъла. Големите не се страхуват от светлината на другите, те просто са от същата порода. Защото, който е роден да лети, няма как да пълзи. И обратното."

Паришева благодари на треньорите в "Ботев", които са дали шанс на Попов - Станислав Генчев и Душан Керкез. И не крие, че на осмия рожден ден на дъщерята им Емма Ивелин не е могъл да присъства заради мача срещу "Лудогорец". Емоционалната изповед на Елена завършва с думи, отправени към всички в "Ботев". "Благодаря, че не му отрязахте крилете, а му дадохте небе. С този полет сълзите на Емма не са били напразни!"

Легендата Емо Спасов: Два пъти го изпуснахме от "Герена"

"Ивелин Попов отново показа, че е много добър футболист и дори на тази възраст може да има решаващ принос в най-важните мачове - коментира пред "България Днес" легендата на "Левски" Емил Спасов. - Аз съм човекът, който доведе Ивелин на "Герена", когато той беше 13-годишно момче. Още тогава бях убеден в неговите качества и използвах възможността да го привлека срещу символична сума от 1500 лв. Такива бяха правилата на БФС за деца на тази възраст. След това Попов направи добра кариера в чужбина, беше капитан на националния отбор. Завърна се в "Левски" вече на зряла футболна възраст и след това премина в "Ботев". Не съм наясно с причините Ивелин да напусне за втори път стадион "Георги Аспарухов". Но е факт, че два пъти го изпуснахме. Жалко е, че "Левски" няма да играе в евротурнирите. Това са мачове, с които отборът израства, а в касата на клуба влизат приходи, които са много важни."

Четете още

Ивелин Попов: Искам трофей с "Ботев" (Пд)

Ивелин Попов: Искам трофей с "Ботев" (Пд)

Проклятие мъчи "Герена". Футболисти напускат, когато...

Проклятие мъчи "Герена". Футболисти напускат, когато...

Реклама
Реклама
Реклама