Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/17862363 www.bgdnes.bg

Джони Велинов: Стамен Белчев знае как се бие в Разград

"Червените" без петима титуляри срещу шампионите

Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев има огромни кадрови проблеми преди гостуването на шампиона "Лудогорец" в събота. Поради различни причини петима от титулярите на "червените" най-вероятно няма да играят в Разград. Мачът със сигурност пропускат наказаните Джонатан Линдсет и Сейни Санянг, които бяха сред най-добрите играчи на Белчев в последните мачове. Дербито срещу шампионите ще пропуснат още капитанът Юрген Матай и единственият централен нападател Фернандо Каранга. Първият все още не е напълно възстановен от контузия и изигра няколко мача на инжекции, което се отрази и на представянето му. Този път треньорският щаб не смятат да рискува здравето на нидерландеца и като двойка в центъра на защитата вероятно ще започнат Браян Кордоба и Енес Махмутович. 

От своя страна проблемният Фернандо Каранга се оплаква от болки в прасеца и не тренира през последните дни. Бразилецът игра за последно при победата с 3:1 над "Левски", при която си изкара глупав жълт картон и бе наказан за гостуването на "Ботев" за Купата, загубено с 0:1. Каранга има проблеми и с дисциплината, като вероятността да напусне ЦСКА през лятото става все по-голяма. На неговото място на върха на атаката срещу "Лудогорец" се очаква да започне Тобиас Хайнц, който вече изигра няколко мача на непривичния за негов пост.

Реклама

Последният проблем за Стамен Белчев е свързан с норвежеца Улаус Скаршем, който се е разболя. Дошлият от "Розенборг" полузащитник трябваше вчера да получи наградата си за играч №1 на кръга, но събитието бе отменено. Все пак надеждите са Скаршем да успее да се възстанови и "червените" да не загубят пети титуляр за дербито. 

Стамен Белчев вече е печелил в Разград при един от предишните си престои като старши треньор на тима - 2:1 през 2017 г., като това е единственият шампионатен успех за "червените" като гост на "Лудогорец". Тимът от Разград ще си гарантира 13-ата шампионска титла дори и при равенство в събота, но легендата на ЦСКА Георги Велинов очаква отборът на Белчев да играе нападателно и без излишно напрежение.

"Не смятам, че разградчани ще станат шампиони за пореден път точно в този мач - прогнозира Джони пред "България Днес". - Футболистите няма какво да губят в срещата срещу лидера в първенството. Остава им да мислят само затова как да зарадват публиката, която им дава толкова много подкрепа и обич. Стамен Белчев знае как се побеждава "Лудогорец". Вече го е правил в своята кариера. Вярвам, че ЦСКА ще играе добър футбол и ще спечели срещу "Лудогорец". Всички сме обнадеждени, че ни очакват по-добри времена и нов, модерен стадион."

Четете още

Стоян Орманджиев се извини на "Левски"

Стоян Орманджиев се извини на "Левски"

Власт за Стамен Белчев, ще коли и беси в ЦСКА

Власт за Стамен Белчев, ще коли и беси в ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама