Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/17424842 www.bgdnes.bg

Класата си е класа! Десподов поскъпна на 6 милиона евро

*След четвъртия приз "Футболист на годината"

*През летния трансферен прозорец ще струва още повече, обясниха мениджъри

Футболист №1 на България за 2023 година Кирил Десподов покачи драстично цената си. Капитанът на националния ни отбор вече струва 6 милиона евро. Така крилото на ПАОК (Солун) е категорично най-скъпият български играч.

В понеделник вечер Десподов очаквано спечели своя трети пореден и общо четвърти приз за най-добър у нас. Талантът от Кресна събра 317 точки в анкетата на спортните журналисти и така остави далеч зад себе си други двама национални състезатели - Илия Груев (106) и Ивайло Чочев (87). Проверка в реномиран сайт за трансфери показва, че през март месец стойността на Десподов се е покачила от 4,5 на 6 млн евро.

Реклама

Пред "България Днес" футболни мениджъри обясниха, че очакват през лятото националът да струва още повече. Самата награда "Футболист на годината" допълнително ще повиши цената му на пазара. Има и няколко други фактора, които влияят на това Кирил да става все по-конвертируем. Той продължава да се изявява в евротурнирите. Неговият ПАОК се класира за четвъртфинал в Лигата на конференциите, където ще срещне белгийския "Брюж". Освен това е капитан на националния отбор, където сметката му от брой мачове и голове продължава да набъбва. До момента Десподов е носил фланелката на "лъвовете" 45 пъти, в които е нанизал 12 попадения. Почти сигурно той ще излезе като титуляр и този петък, когато е двубоят ни срещу Танзания от приятелския турнир в Баку.

"Огромна чест е да спечеля тази награда. Това е мотивация за мен да продължавам да се развивам. Ще се радвам, ако конкуренцията е още по-сериозна, защото това значи, че ще имаме и по-добри футболисти за националния отбор", коментира Десподов след церемонията.

"Всички знаем какви сцени имаше извън трибуните. Силно се надявам хората да се обединят и да започнат да вярват повече в нас. Негативната енергия, която хвърляш, ти се връща обратно. Трябва да мислим позитивно и да сме заедно", добави още крилото.

Четете още

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са на нашето ниво

Илиан Илиев: Азербайджан и Танзания са на нашето ниво

СГОДЕН! Кирил Десподов влюбен до уши, отново стана Футболист №1

СГОДЕН! Кирил Десподов влюбен до уши, отново стана Футболист №1

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама