Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/17264873 www.bgdnes.bg

Мбапе отряза и Макрон заради "Реал"

Звездата на "Пари Сен Жермен" Килиан Мбапе отряза и френския президент Еманюел Макрон, за да може да премине в "Реал" (Мадрид). Макрон покани нападателя на вечеря в Елисейския дворец в чест на визитата на емира на Катар Тамим бен Хамад Ал-Тани. Както е известно, "Пари Сен Жермен" е с катарски собственици. Очакваше се френският президент да убеди Килиан да остане във Франция. През 2022 г. със своята настойчивост държавният глава оказа влияние върху решението на световния шампион да преподпише с парижани. Сега обаче това изобщо не е било тема на дискусия. Когато Мбапе, Макрон и Ал-Тани се засякоха пред камерите, президентът шеговито се обърна към футболиста с думите: "Сега ще ни създадеш още проблеми". Емирът пък пожела успех на футболиста.

Известно е, че Килиан винаги е идолизирал Кристиано Роналдо и голямата му мечта е да играе в "Реал" (Мадрид). На 25-годишна възраст французинът вече е жаден за трофеи от Шампионска лига и да спечели своята първа "Златна топка". Кралксият клуб изглежда като най-подходящата дестинация за неговите цели. През годините трансферът на Мбапе в "Реал" винаги се отлагаше, но сега изглежда по-вероятен от всякога. Вече е ясно, че французинът няма да поднови договора си с ПСЖ и ще напусне тима през лятото след 7-годишен престой. Въпрос на време е, кога преминаването му в Мадрид ще стане официално.

С пристигането на Мбапе на "Сантиаго Бернабеу" се очаква да започне нова ера в клуба. Сега французинът е голмайстор на Лига 1 с 21 гола, а ПСЖ са лидер в класирането с 54 точки. В Шампионската лига ще играят осминафинали с "Реал Сосиедад" и Килиан ще опита да донесе успех на парижани в последния му сезон за отбора.

Четете още

ПСЖ замества Мбапе с Осимен

ПСЖ замества Мбапе с Осимен

България ПОСЕЧЕ Лео Меси, даде му само точка за важна награда

България ПОСЕЧЕ Лео Меси, даде му само точка за важна награда

Мбапе къса с ПСЖ и отива в "Реал"

Мбапе къса с ПСЖ и отива в "Реал"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама