Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/16122372 www.bgdnes.bg

"Армията" прощава на Любо Пенев

Феновете на ЦСКА вече са простили на една от големите си легенди Любослав Пенев. Днес Ел Голеадор се завръща на "Армията" като треньор на "Хебър", след като преди една година публиката се отнесе изключително грозно към него. Тогава Любо бе определен като предател от голяма част от запалянковците, след като пое омразния за "червените" ЦСКА 1948. Гаврата започна още преди мача, когато запалянковци оляха с бира и боклуци звездите на Любо на Алеята на славата пред стадиона. Върху нея бяха разпилени жълти стотинки и фалшиви пари, а по време на мача Пенев бе псуван и замерян с камъни. Тогава атаката дойде от привържениците в сектор "А", докато голяма част от ултрасите в "Г" сектор бойкотираха мачовете.

Малко повече от година по-късно ситуацията е различна. Любо отдавна напусна ЦСКА 1948 и вече е треньор на пазарджишкия "Хебър". Освен това не се раздели по най-добрия начин с ръководството на тима от Бистрица. Негативните емоции срещу него вече са утихнали и Пенев най-вероятно ще бъде посрещнат с аплодисменти на стадиона, където записа името си със златни букви в историята на ЦСКА. На мача се очаква солидно присъствие в сектор "Г", а за агитката на "червените" Любо остава един от големите любимци. Още преди година водещата фракция "Офендърс" се разграничи на действията на част от феновете. "Това, от което категорично се разграничаваме, са грозните прояви по адрес на Любо Пенев и Стойчо Младенов - казаха ултрасите тогава. - Никога и по никакъв начин не бихме оправдали постъпката им, нито да я подкрепим. Но това, което са направили футболистите Пенев и Младенов, ще отеква завинаги в историята на нашия любим отбор. ЦСКА не е станал велик клуб от нищото. Десетки треньори и играчи са "трошили ръце и крака", за да изковат с пот на чело славата на нашия клуб. Псувайки, обиждайки и замеряйки тези хора, единствено нещо, което постигаш, е да плюеш на собствената си история и наследство. Неща, които за нас са, меко казано, недопустими".

Самият Любо Пенев не е обиден на феновете и поддържа отлични отношения с част от лидерите на агитката. "Имаше хора, които изнесоха някакво представление, с което да отклонят вниманието от грешното и некадърно управление на ръководство на този клуб. Това не са феновете, които има този отбор", каза Пенев, след като бе псуван миналата година.

Четете още

Ето кои световни звезди ИЗПЛЮ футболът ни (СНИМКИ)

Ето кои световни звезди ИЗПЛЮ футболът ни (СНИМКИ)

Фенове на ЦСКА тръгват на ВОЙНА с Гриша Ганчев

Фенове на ЦСКА тръгват на ВОЙНА с Гриша Ганчев

Легендата Аспарух Никодимов:
Синът на Любо Пенев е талант!

Легендата Аспарух Никодимов: Синът на Любо Пенев е талант!

Бивша на Любо Пенев сама отсервира чинии. Вижте я!

Бивша на Любо Пенев сама отсервира чинии. Вижте я!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама