Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/futbol/article/15551249 www.bgdnes.bg

Бившият играч на "Лийдс" Радостин Кишишев: Може да видим Груев във Висшата лига

Съветвам го да играе със самочувствието на българин, казва Тинката

Българският национал Илия Груев има качествата да заиграе във Висшата лига на Англия скоро! Това смята бившият капитан на България Радостин Кишишев.

23-годишният дефанзивен халф направи в неделя своя дебют за "Лийдс" в Чемпиъншип след трансфера си от германския "Вердер". Той се появи в 89-ата минута при успеха на новия си тим с 3:0 над "Милуол" като гост. Целта пред отбора на Груев е завръщане в елита. Тинката Кишишев познава добре обстановката в "Лийдс", тъй като в своята кариера на два пъти играе като преотстъпен в този клуб.

Реклама

"Груев идва от първенство, което е в топ 3 на Европа. Не би трябвало обстановката в Англия да му е твърде непозната откъм бързина, силов футбол. Чемпиъншип не е стъпка назад в кариерата му. Първенството е много силно и трудно. Това ще бъде една много добра възможност за неговата кариера. Ако той покаже качествата, които безспорно има, много е вероятно скоро да видим отново българин във Висшата лига. След Стилиян и Бербатов нямаме човек, който да се е утвърдил в елита на английския футбол",

заяви Кишишев пред "България Днес". За последно българин записа мач в някое от двете топ нива на английския футбол преди повече от 8 години, когато Николай Бодуров носеше фланелката на "Фулъм".

"Бих посъветвал Груев да се раздава с екипа на "Лийдс", да има самочувствието за това, че е българин. Българите, които играхме навремето в Англия, сме оставили едно много добро впечатление. Аз играх с "Лийдс" в Чемпиъншип и в Лига 1 под наем. Това е един много велик клуб. Феновете са изключително много и по цял свят. Когато отидох да играя там, почти всеки втори човек, който ми звъннеше, казваше, че е привърженик на "Лийдс". Това мен ме изненада много. Клубът е един от топ отборите в Англия, независимо че в момента е в долна дивизия", уточни Кишишев. Следващият мач на "Лийдс" е гостуване на "Хъл Сити" тази сряда.

Четете още

Легендата Радостин Кишишев: На някои национали фланелката им тежи

Легендата Радостин Кишишев: На някои национали фланелката им тежи

Хубчев и Груев станаха дядовци

Хубчев и Груев станаха дядовци

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама