Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/9184424 www.bgdnes.bg

Любо Пенев и 6 футболисти на "Царско село" са с коронавирус!

Старши треньорът на "Царско село" Любослав Пенев, един служител на клуба и шест футболисти са с положителни проби за коронавирус, съобщи официалният сайт на тима. Пенев не присъства на мача с ЦСКА в събота на "Армията", след като сутринта се почувствал зле. От шестимата с COVID-19 футболисти, трима от тях - Луис Педро, Янис Геролему и Андерсон, играха срещу "червените", които трябва да пътуват за Швейцария за мача от Лига Европа с "Йънг Бойс" в четвъртък:

Ето и официалното съобщение на "Царско село":
В началото на месец ноември ФК Царско село проведе регулярни PCR тестове за COVID-19 на всички свои футболисти, треньори и обслужващ персонал. Тестовете се правят на база протокола изготвен и приет от Медицинската комисия към БФС.
Бихме искали да информираме футболната общественост, че ШЕСТИМА футболисти от представителния отбор са с ПОЛОЖИТЕЛЕН тест за COVID-19 (Андерсон, Янис Геролему, Луис Педро, Дилан Мертенс, Густаво Карбониери и Ивайло Марков).
С позитивни тестове са още старши треньорът Любослав Пенев и още един служител на клуба.
Всички лица, дали положителни резултат, са поставени под карантина.
Според протоколите на БФС, Министерството на спорта и Министерството на здравеопазването всички футболисти, треньори и обслужващ персонал ще бъдат подложени на нови PCR тестове, за да може отборът да продължи безпроблемно тренировъчен процес и участие в първенството.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама