Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/covid-19/article/9075417 www.bgdnes.bg

Доналд и Мелания Тръмп са с коронавирус

Доналд и Мелания Тръмп са с коронавирус. Това написа президентът на САЩ в туитър. 

"Тази вечер с първата дама се тествахме и сме положителни за COVID-19. Ще бъдем под карантина и ще се възстановяваме веднага. Ще се справим с това заедно!", написа Тръмп в социалната мрежа. 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че се е тествал за коронавируса, след като сътрудничката му Хоуп Хикс се оказа заразена.

Реклама

Лекарят на Белия дом съобщи, че президентът и съпругата му се чувстват добре.

Доналд Тръмп и съпругата му Мелания най-вероятно са се заразили с COVID-19 от сътрудничката на държавния глава Хоуп Хикс. 

Президентът и съпругата му се чувстват добре, съобщи лекарят на Белия дом. Той заяви, че очаква Тръмп да може да продължи да изпълнява задълженията си безпрепятствено по време на възстановяването си, предаде Асошиейтед прес.

Всички срещи на президента Тръмп за днес са отменени, показва редактираният график на Белия дом

Тръмп е на 74 години, което го поставя под по-висок риск от усложнения от вируса, който до момента е взел над 200 000 жертви в САЩ.

Хоуп Хикс пътува с Тръмп в президентския самолет "Еър форс уан" и заедно с други негови сътрудници го придружаваше на първия му дебат с Джо Байдън в Охайо във вторник и на предизборна проява в Минесота в сряда, припомня Ройтерс.

Тръмп редовно е тестван за Ковид-19. Той редовно обикаля страната през последните седмици на митинги с участието на хиляди души въпреки предупрежденията на здравни експерти да не организира масови прояви.

Реклама

Тръмп е остро критикуван за подхода си към пандемията от новия коронавирус, от който са починали над 200 000 души в САЩ. Президентът пък хвали мерките си за справяне с кризата, отбелязва Ройтерс.

                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Реклама
Реклама
Реклама